Marcel Vela, nedorit în Consiliul Județean Caraș-Severin

287

Vicepreședintele PNL, Marcel Vela, fostul primar al Caransebeșului, nu mai e dorit în Consiliul județean, în calitate de consilier județean, mandat pe care l-a câștigat la precedentele alegeri.

La acel moment, Marcel Vela declarase că el a candidat pentru a deveni președinte al miniparlamentului județean dar a fost învins de social-democratul Silviu Hurduzeu, actualul președinte al CJ. Cu toate că, potrivit prevederilor legii electorale, preledintele CJ este ales din rândul consilierilor județeni, unii lideri au candidat, chiar dacă neoficial, în ideea de a ajunge în fotoliul de președinte, îmbrăcând aceste candidaturi sub forme precum ”conduce lista partidului” sau altele asemenea.

caras

Dezamăgit de ceea ce considera că a fost o trădare (consilierul Mihai Bona, aparent aliat al liberalilor a votat pentru PSD, facilitând astfel victoria lui Hurduzeu) a declarat că-și prezintă demisia din calitatea de consilier județean. A revenit, ulterior asupra deciziei, deși o prezentase în scris, spunând că dorește să-și anuleze demisia, depunând o plângere prealabilă. Președintele Silviu Hurduzeu nu a mai fost de acord și a inițiat o hotărâre de consiliu prin care a solicitat CJ respingerea actului depus de Marcel Vela.

Acest lucru a căpătat concretețe marți, în timpul unei ședințe extraordinare a Consiliului Județean. Toți consilierii au votat pentru respingerea plângerii prealabile a lui Vela, mai puțin, desigur, grupul consilierilor liberali. Astfel că Marcel Vela își va căuta dreptatea în instanță. Între timp, PNL a anunțat candidatura pe locul I a lui Marcel Vela la Senat, din partea liberalilor.

LĂSAȚI UN MESAJ