19.5 C
Timișoara
miercuri 19 iunie 2024

Maratonul Resuscitării: medici, asistenți, voluntari SMURD și personal de specialitate de la ISU au ajuns în cel mai aglomerat loc din Timișoara

Din nenumăratele incidente neplăcute ce se întâmplă zi de zi din care multe sunt cu un număr mare cu victime rezultă statistici îngrijorătoare. Mulți din cei ce rămân cu sechele grave ori și mai rău chiar se prăpădesc cu zile ar putea fi salvați cu eforturi și cunoștiințe minimale.

Dar cei ce sunt martori ai unui accident grav ori chiar unul mai simplu ar trebui să știe ce să facă imediat fără a pierde mult timp. Dar aceste manevre de resuscitare a unei victime trebuie cunoscute foarte bine și aplicate imediat fără prea multă pierdere de timp.

Conducerea ISU Banat a încercat să conștientizeze populația despre această resuscitare. Pentru a nu fi ceva foarte serios au fost implicați și mulți prichindei. Cu cât mai devreme se începe învățarea cu atât mai bine.

O echipă complexă formată din medici, asistenți, voluntari SMURD și personal de specialitate de la ISU au ocupat un loc plin de plimbăreți la sfârșit de săptămână. La Iulius Mall a fost o adevărată școală de prim ajutor. Multe victime ce se aflau în stare gravă (din fericire manechine de plastic). În jur tineri și adulți urmăreau cu atenție explicațiile și manevrele salvatorilor. Gesturile pareau simple și banale. Dar mult mai greu a fost când a venit rândul învățăceilor.

Evenimentul „Maratonul Resuscitării”, ce a avut loc sâmbătă, în întreaga după amează până seara târziu a avut loc în zona magazinului Intersport.
Însuși Inspector șef, locotenent-colonelul Lucian Vasile Mihoc a ținut să asiste personal la această desfășurare de forțe medicale și paramedicale. Tinerii militari dădeau indicații și ajutau pe cei mici să afle totul.
Doctorul Mihai Grecu – medic Șef UPU-SMURD Timișoara a explicat că cele opt minute în care ajunge o ambulanță la locul unui accident pot fi vitale pentru viața victimei. A mai explicat despre importanța organizării unor astfel de evenimente în pregătirea populației.

Cu acest prilej cei curioși au putut să vadă de aproape cele mai nou dotări tehnice cum ar fi autospecialele de intervenție, ambulanțe dotate la cel mai înalt standard dar și noile motociclete medicale de urgențe. O altă atracție majoră a fost prezența celor doi câini de serviciu ce au fost vedetele patrupede ale evenimentului. Toți copiii voiau să de fotografieze cu prietenii lor blănoși.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Valentin a fost găsit. Tânărul este teafăr și nevătămat

ACTUALIZARE Tânărul a fost găsit. El este teafăr și nevătămat și nu a fost victima vreunei infracțiuni. Valentin a plecat de acasă la o zi după...

Cât sunt dispuși românii să cheltuiască în această vară pentru vacanțele în străinătate. Cele trei țări preferate inclusiv de bănățeni ca destinații estivale

Anul acesta, 37% dintre români plănuiesc să plece în vacanță peste hotare, iar cea mai populară destinație aleasă este Grecia. În timpul celei mai...

Citește și :