Maraton de evenimente economice la Centrul Expozițional al CCIAT-video

139

Odată cu venirea sezonului de primăvară, activitatea desfășurată de Camera de Comerț Industrie și Agricultură Timiș este tot mai intensă pe toate planurile. Doar în această săptămână au loc nu mai puțin de trei acțiuni majore sub egida CCIAT.
Ziua de miercuri va fi un adevărat maraton al agenților economici și al invitaților acestora.

La Centrul de Afaceri de pe bulevardul Eroilor de la Tisa va avea loc în sala Europa un seminar de informare privind legislația în domeniul fiscal cu cele mai noi schimbări în domeniu. Seminarul face parte din programul anual de informare și instruire cu privire la reglementtări europene și naționale organizate în colaborare cu Instituția Prefectului, dar și alte servicii publice deconcentrate din teritoriu.

Specialiștii de la Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Timișoara (ANAF) vor discuta față în față cu reprezentanții firmelor interesate de a avea la zi actele și măsurile ce s-au schimbat de la ultimele întâlniri. Dar nu vor fi doar simple prezentări de situații generale, ci se va discuta liber sub formă de întrebări și răspunsuri pe spețe concrete ce se întâlnesc cel mai des în practică. Peste 70 de agenți economici și-au arătat interesul de a participa, dar în două zile lista încă mai poate crește.

În aceeași zi, în același loc, dar de data aceasta în sala Nera, va avea loc un al doilea târg de forță de muncă din cadrul proiectului LaborNet – Rețea pentru mobilitatea forței de muncă în zona transfrontalieră. Sunt invitate să participe firme timișene ce au locuri de muncă libere și sunt dispuse să angajeze personal de peste hotare. Este vorba de Serbia cu care recent s-au armonizat regulile ce prevăd angajarea de personal din afara spațiului comunitar. Firmele vor avea standuri unde specialiștii lor vor oferi informații potențialilor ocupanți ai posturilor vacante. Prima ediție a avut loc la Kikinda în octombrie anul trecut cu 17 companii timișene ce au deficit de personal. Atunci a fost un succes apelând peste 300 de șomeri din zona Kikinda la oferte.

Proiectul LaborNet este finanțat de Uniunea Europeană prin programul INTERREG IPA de cooperare între cele două țări.

Tot în ziua de miercuri, la același Centru de Afaceri se va deschide o nouă ediție a deja binecunoscutelor saloane ale industriei ușoare. Inițial nu era în plan acestă expoziție, dar cererea mare a comercianților ce vor să ofere înaintea sărbătorilor pascale tot ce poate fi considerat un cadou potrivit a făcut să se mai caute o posibilitate de o nouă expoziție.

Vor participa la eveniment peste 60 de firme din toată țara, atât producători direcți cât și comercianți. La prețuri promoționale se vor putea găsi articole de îmbrăcăminte, tricotaje, lenjerie din cea mai diversificată, încălțăminte sau marochinărie. Nu vor lipsi bijuteriile de aur, argint și pietre din cele mai frumoase.

Expoziția va fi deschisă publicului în perioada 21-25 martie, între orele 10 și 20, în cursul săptămânii, iar duminică de la 10 până la 18. Ca întotdeauna, intrarea va fi liberă.

LĂSAȚI UN MESAJ