Managerul unui spital județean din vestul țării, demis, în plină pandemie

435

Având în vedere situaţia creată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva, privind infectarea şi răspândirea virusului COVID-19, prefectul judeţului Hunedoara, Vasilică Potecă, a luat decizia de a o suspenda din funcţie, pe perioada stării de urgenţă, pe Daniela Lidia Roşca, managerul acestei unităţi sanitare.

Într-un comunicat de presă emis luni de Prefectura Hunedoara se arată că, pe fondul administrării defectuoase a situaţiei de la spitalul judeţean, sunt în curs de închidere patru secţii ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva. Potrivit prefecturii, pentru procedurile de închidere nu a existat nicio procedură clară, iar Secţia Pneumologie s-a închis ulterior, personalul medical plecând acasă în autoizolare fără ca managerul Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva să ia nici o măsură, după ce şi Secţia Oncologie, unde s-au înregistrat cazuri COVID-19, s-a închis.

În comunicatul primit de la Prefectura Hunedoara se mai arată că, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva nu au fost luate nici un fel de măsuri pentru limitarea răspândirii infecţiei cu noul coronavirus. Cu toate că managerului unităţii sanitare i s-a atras atenţia să pună în aplicare planul convenit cu toţi managerii de spitale şi directorii medicali din întreg judeţul Hunedoara, în vederea izolării focarului COVID-19, în cursul zilei de duminică au continuat internările la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva pentru persoanele care nu aveau simptome COVID-19, suferind de alte afecţiuni, şi punând în pericol viaţa acestora.

De asemenea, managerul SJU Deva nu ar fi comunicat în timp util comanda fermă în vederea achiziţionării de materiale, echipamente şi medicamente, acest lucru având loc după intervenţia Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara.

Înlocuitorul Danielei Roșca este Silviu Didilescu, care a mai ocupat acest post în perioada 2010 – 2012. De asemenea, Didilescu a fost și subprefect al județului.

LĂSAȚI UN MESAJ