Mamelor din lumea largă, luați-vă tenișii și haideți în parc la „Super 24h”

173

Parcul Copiiilor își va arăta utilitatea practică. Dacă vara caniculară ține departe copii de parcul dedicat lor, iată că mamele sunt invitate în parc. La alergat. Și nu oricum ci pe distanțe foarte lungi. Poate participa oricine are condiție fizică sau ambiție. Ori ambele. Că e foarte multă nevoie pe parcursul unei zile și a unei nopți de alergare aproape continuă. Va fi un concurs unic în România.

Asociația „Institutul pentru Dezvoltarea Europeană a Societății – IDEAS” alături de Supermămicile alergătoare organizează sâmbătă, 24 septembrie 2016, concursul de alergare „Super 24h” în Parcul Copiilor Ion Creangă din Timișoara. Concursul se adresează alergătorilor de anduranță care iubesc alergarea pe distanțe lungi și conține probele:
– Individual 12h;
– Individual 24h;
– Ștafetă 12h (2 sau 4 persoane);
– Ștafetă 24h (2, 4 sau 6 persoane)

Ultra-atleții vor alerga timp de 12 ore sau 24 pe o buclă cu lungimea de 1km și 244m din Parcul Copiilor, individual sau în ștafetă. Pe parcursul celor 12h, respectiv 24h, participanții vor putea alerga, merge la pas, dormi, lua pauze pentru a se alimenta. Va fi declarat câștigator altletul/ștafeta care a adunat cei mai mulți kilometri în 12 ore, respectiv 24 ore.

Ideea de a organiza concursul de alergare „Super 24h” a apărut din dorința de a oferi ultra-atleților din România oportunitatea de a-și descoperi și de a-și depăsi limitele actuale în alergare. În momentul de față, România este singura țară din Uniunea Europeană care nu are încă o echipă de ultra-atleți care să o reprezinte la Campionatele Europene și Mondiale de Ultra-atletism, deși această nișă este în continuă creștere la noi în țară, iar numărul ultra-atleților este din ce în ce mai mare de la un an la altul.

Diana Amza – președintele Asociației Institutul pentru Dezvoltarea Europeană a Societății – IDEAS și fondatoarea comunitătii Supermamici alergătoare îndrăgește alergarea de anduranță și a parcurs la rândul ei distanțe de ultramaraton de 52 km, 61 km sau 100 km. Ea este de părere că lecțiile oferite de alergarea de anduranță pot fi aplicate inclusiv vieții de zi cu zi: să duci la bun sfârșit o sarcină în ciuda oboselii fizice, să faci față stresului, să ai încredere în corpul tău și în tine, să îți crești disciplina și perseverența, să îți întărești psihicul, să înveți să depăsești orice obstacol îți iese în cale.

Competiția „Super 24h” are un mare potențial de dezvoltare. Aflată la prima ediție în 2016, va fi o competiție anuală care va atrage participarea atleților internaționali. Website-ul competiției www.s24h.ro este disponibil în limbile română și engleză, iar organizatorii fac demersuri pentru omologarea traseului și includerea concursului în calendarul competițional internațional.

Mai multe detalii despre eveniment și condițiile de participare puteți găsi pe website-ul oficial al competiției www.s24h.ro și pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/super24h/

Diana Amza – managerul concursului de alergare „Super 24h” poate da mai multe detalii la: diana@supermamicialergatoare.ro sau telefon: 0721 719 831.

LĂSAȚI UN MESAJ