Mama mea e culturistă! Sala de forţă, tot mai solicitată VIDEO

1403

Nu poți să spui Florin Teodorescu fără ca automat gândul să nu te ducă la unul din cei mai activi promotori ai sportului timișoarean. De decenii practică și sprijină unul din sporturile grele, ce nu prea se vede și nu este scos în evidență cum ar merita. Culturismul este un mod de viață ce impune restricții, eforturi dar și puţine momente de satisfacție, în care să te aplaude o sală întreagă.

Anul 2016, recent încheiat, a fost destul de favorabil culturiștilor locali. Maestrul Teodorescu apreciază că cel mai mare plus ar fi deschiderea accentuată spre țările vecine, în special Ungaria, Italia, dar și Germania. Aici, tinerii culturiști au putut să concureze și să se antreneze după cele mai noi metode și aparaturi, la care acasă au acces mai greu.

Pentru anul curent sunt speranțe mari dar, din păcate, sporturile individuale nu prea sunt sprijinite de autoritățile locale așa cum ar fi meritat. Ceva bani mai merg sporadic la sporturile de echipă, dar și acolo în mod destul de inechitabil, crede maestrul Teodorescu.

culturism olimpia teodorescu (3)

În acest sens aduce exemplul de peste ocean, din Statele Unite și Canada, unde finanțarea se practică după criterii mult mai juste.

Sala Olimpia, unde de peste 17 ani încearcă să impună un standard ridicat, așa cum a văzut și lucrat la partenerii externi, este dotată cu toate noutățile din domeniu. Dar parcă cel mai mândru este de biblioteca cu enorm de multe volume de literatură sportivă. Întotdeauna sfătuiește tinerii entuziaști nu doar să se antreneze ci să și studieze mult. Doar un om instruit poate fi și un mare sportiv.

Așa se face că, în sălile de antrenament, în afara aparatelor specifice, sunt și peste o sută de televizoare unde rulează filme cu marii campioni din culturism şi chiar și din alte sporturi. Și are oricine ceva interesant de văzut din cele peste 1200 de DVD-uri de specialitate.

În ultima vreme se observă o mare afluență de tineri ce vor să fie în bună condiție fizică. În special doamne și domnișoare de toate vârstele se antrenează cu râvnă. Din păcate, spațiul nu permite și amenajarea unei săli specifice fitnessului, ce ar atrage și mai mult doamnele. Ele trebuie să se mulțumească doar cu partea de forță.

interviu FLORIN TEODORESCU CULTURISM.Still096

Anul trecut a început un parteneriat cu Ungaria pentru un program ce se va dezvolta și la noi. Este vorba de sportul pentru mame. Conform acestui concept, domnele cu unul sau mai mulți copii nu trebuie să renunțe și se pot pregăti în continuare pentru concursuri de specialitate. La acest capitol vecinii noștri de la vest sunt foarte avansați. La ultimul concurs au participat 120 de mame și circa 66 de modele profesioniste, unele chiar trecute de 60 de ani. Au participat și mame cu cinci copii. Este o bucurie să vezi pe cei mici cum se angrenează în mișcare și își susțin mamele pe podium.

Deja au venit și la noi în oraș cîteva doamne interesate de acest program sportiv. S-a găsit deja și o antrenoare pricepută și poate în curând vor participa și romancele la astfel de concursuri.

Ca dovadă că cei hotărâți încă mai vin la sala de sport indiferent de condiții, Florin Teodorescu arată că, de câțiva ani, trebuie să funcționeze cu program non-stop. Mulți, doar noaptea pot veni la antrenamente. De asemenea, de o destul de lungă perioadă, a deschis o sală de forță similară și la Lugoj. Și acolo, ca și la noi în oraș, lumea știe locul după statuile maeștrilor din trecut ai culturismului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.