Maior SRI – traficant de droguri! E chiar șeful Antidrog din unitate!

960

Ofițerii Direcției Generale Anticorupție (DGA) — Serviciul Județean Anticorupție Arad, cu sprijinul Serviciului Tehnic și Biroului Flagrant din cadrul DGA, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul DIICOT — Biroul Teritorial Arad au desfășurat activități procedurale constând în două acțiuni de prindere în flagrant și o percheziție, în urma cărora două persoane au fost reținute pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc și mare risc, ambele în formă continuată.

În fapt, din probele administrate într-un dosar penal instrumentat de DIICOT — Biroul Teritorial Arad, în care ofițerii DGA — SJA Arad au fost delegați să efectueze activități procedurale, a rezultat faptul că, în perioada 11.08. — 16.08.2017, la date diferite și în baza aceleași rezoluții infracționale, suspectul M.C.S., maior în cadrul Serviciului Român de Informații — Serviciul Județean de Informații Arad, a vândut în două rânduri, droguri de risc (100 grame cannabis), respectiv de mare risc (6 grame cocaină), fără drept, cu sumele de 2050 lei, respectiv 600 euro (din care s-au remis 300 euro).

De asemenea, în data de 17.08.2017, orele 19.45-20.50, în baza aceleași rezoluții infracționale, suspectul a vândut droguri de risc (100 grame cannabis), fară drept, cu suma de 400 euro și 200 lei, respectiv a deținut droguri de risc (250 grame de cannabis), fără drept și în scop de comercializare, în imobilul său situat in municipiul Arad, jud. Arad, fiind surprins cu ocazia realizării flagrantului și a percheziției domiciliare.

Maiorul SRI Arad reţinut în cazul traficului de droguri este chiar şeful Antidrog din instituţie

Maiorul SRI Arad care a fost reţinut, vineri, în urma unor percheziţii privind un dosar de trafic de droguri, Ciprian Sabin Mareş, este chiar şeful Departamentului Antidrog, biroul acestuia fiind percheziţionat pentru a se căuta probe.

Conform anchetatorilor, al doilea suspect reţinut este Eduard Palincaș, cu antecedente penale, cunoscut că „dealer” zonal de droguri, el fiind condamnat în 2002 la opt ani de închisoare.

Cel care i-ar fi vândut drogurile maiorului SRI este Eduard Palincaș, reţinut de asemenea în acest caz.

Conform surselor, Palincaș (41 de ani) era vizat de mai multă vreme de către anchetatori, fiind considerat un „dealer” de droguri în regiune.

Palincas are antecedente penale, iar în 2001 a fost reţinut într-un caz similar. La vremea respectivă, ofiţerii Centrului Zonal de Combatere a Crimei Organizate şi Antidrog Timişoara au prins în flagrant trei bărbaţi, între care și Palincaș, care încercau să vândă aproximativ un kilogram de marijuana. În 2002, Palincas a fost condamnat de Tribunalul Arad la opt ani de închisoare.

LĂSAȚI UN MESAJ