Mai sunt câteva zile până la debutul celei de-a 9-a ediții a Festivalului European de Teatru EUROTHALIA

31

Ediția a 9-a a Festivalului European de Teatru Eurothalia, organizat de Teatrul German de Stat Timișoara, va debuta în 20 septembrie 2023, la Centrul Regional de Afaceri (Bd. Eroilor de la Tisa 22), una dintre cele cinci locații în care spectacolele Eurothalia se vor juca anul acesta, alături de Sala Teatrului German de Stat, Sala Operei și a Teatrului Naţional, Piața Libertății și Sala Studio a Teatrului Maghiar.

Timp de 11 zile, publicul spectator va putea viziona 11 producții ale unor trupe și companii de teatru din toată Europa, dar și participa la ateliere, lecturi publice, dezbateri, tururi de arhitectură, proiecții de film și expoziții foto. De la 5 septembrie 2023, biletele pot fi achiziționate și de la agenția de bilete a Teatrului German, în plus față de rețeaua online Entertix. 

Trailer Festivalul European de Teatru EUROTHALIA, ediția a 9-a: https://vimeo.com/852637016
Mai multe informații legate de programul complet și fiecare spectacol în parte găsiți pe www.eurothalia.ro

EUROTHALIA, festivalul produs de Teatrul German de Stat Timișoara, devine, sub motto-ul „Perspective”, un filtru de referință a manifestării teatrale actuale din Europa. Cu scopul de a deschide percepția asupra diferitelor formate din sfera artelor spectacolului european, festivalul aduce laolaltă spectacole de teatru, dans, teatru-dans, teatru documentar și teatru de marionete, spectacole nonverbale și producții cu elemente multimedia și animatronice din Spania, Germania, Belgia, Austria, Franța, Letonia, România, Grecia, Danemarca, Bulgaria și Macedonia. Dintre companiile și artiștii care au confirmat prezența se numără și Rimini Protokoll, Wim Vandekeybus, Ikarus Stage Arts sau Burgtheater.
Eurothalia oferă perspective noi asupra receptării de conținuturi și forme teatrale variate care dezbat prin metode inovatoare teme universale: căutarea adevărului, iubirea, identitatea sinelui și raportul său la societate, istoria, relația omului cu natura și cu mașinăriile noilor tehnologii, prezentul și viitorul. 
Proiectul face parte din Programul cultural naţional Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023 și este finanţat prin programul Theatre Artistic Excellence, derulat de Centrul de Cultură și Artă al Judeţului Timiș, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.
Sponsori: ZF, SmartWood, Egeria
Parteneri: Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, Tur de arhitectură, Forumul Democrat al Germanilor din Banat, Consulatul Republicii Federale Germaniei la Timișoara, Forumul Cultural German din Europa de Est, Comunitatea Evreilor din Timișoara, Fundația Moses Mendelssohn Berlin, Goethe-Institut București, Institutul Francez Timișoara, Universitatea de Vest Timișoara, Hotel Ibis, Cărturești, Cartea de Nisip, La două Bufnițe, Esotera. 
Parteneri media: Radio România Timișoara, Radio România Cultural, TVR Timișoara. 

PROGRAM SPECTACOLE EUROTHALIA 2023

MIERCURI, 20.09.2023, 19:30, la Centrul Regional de Afaceri (Bd. Eroilor de la Tisa 22) MUNTELE de Agrupación Señor Serrano, regia de Àlex Serrano, Pau Palacios, Ferran Dordal, o producţie Agrupación Señor Serrano (ES) & GREC Festival de Barcelona
JOI, 21.09.2023, 17:00 & 19:30, în sala Teatrului German de Stat
VALEA NEBĂNUITĂ (UNCANNY VALLEY) de Rimini Protokoll (Stefan Kaegi) și Thomas Melle.
Concept, text & regia de Stefan Kaegi, o producţie Münchner Kammerspiele (DE)
VINERI, 22.09.2023, 18:00, la Centrul Regional de Afaceri (Bd. Eroilor de la Tisa 22)
URME  de Wim Vandekeybus, regia și coregrafia de Wim Vandekeybus, o producție Ultima Vez (BE)
VINERI, 22.09.2023, 20:30, în sala Operei și a Teatrului Naţional
DESTINAȚIE de Thomas Bernhard, regia de Matthias Rippert, o producţie Burgtheater (AT)
SÂMBĂTĂ, 23.09.2023, 17:00 & DUMINICĂ, 24.09.2023, 17:00, în Piaţa Libertăţii (acces liber)
ECVESTRU de Paris Bénarès, regia de Patrice Verquère, o producţie Paris Bénarès (FR)
DUMINICĂ, 24.09.2023, 19:30, la Centrul Regional de Afaceri (Bd. Eroilor de la Tisa 22)
TOTUL SUB CER de Margarita Zieda, regia și scenografia de Alvis Hermanis, o producţie The New
Riga Theatre (LV)
LUNI, 25.09.2023, 19:30, în sala Teatrului German de Stat
TEATRUL de Pascal Rambert, regia de Pascal Rambert, o coproducție Teatrul German de Stat
Timișoara (RO), Structure Production, Institut français de Roumanie à Timișoara
MIERCURI, 27.09.2023, 19:30, în sala Teatrului German de Stat
REPUBLICA BACLAVA de Gerasimos Bekas, Michalis Pitidis, Anestis Azas, regia de Anestis Azas, o producţie Projektor Non Profit Organization / Athens and Epidauros Festival (GR)
JOI, 28.09.2023, 19:30, în sala studio a Teatrului Maghiar de Stat
SCÂNTEIA UNUI NEGRU RÂU de Ikarus Stage Arts, regia de Carolina Pizarro, o producţie Ikarus
Stage Arts (DK)
VINERI, 29.09.2023, 19:30, în sala Teatrului German de Stat
37 DE CHIBRITURI SAU VIAȚA FURATĂ de Zdrava Kamenova, Gergana Dimitrova, regia de Bernhard M. Eusterschulte, o coproducţie TARTproduktion (DE), 36 Monkeys (BG) & FITZ Stuttgart,
TNL Luxemburg
SÂMBĂTĂ, 30.09.2023, 19:30, în sala Teatrului German de Stat
O ELEGIE ÎN CINCI RĂSUFLĂRI de Filip Petkovski, regia de Filip Petkovski, o producţie Filip Petkovski & Theater J.H. Dzinot (MKD)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.