Mai mulți romi au transmis în direct pe Facebook sacrificarea unui struţ: „Daţi share cât mai mulţi” VIDEO

267
sursa foto - adevarul.ro

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Vaslui au declanşat o anchetă după apariţia în mediul online a unui filmuleţ în care mai mulţi romi din oraşul Murgeni sunt surprinşi în timp ce hăituesc un struţ pe care apoi îl taie în curte.

Scenele groteşti au fost transmise live pe Facebook, romii îndemnându-i pe cei care îi urmăreau să distribuie înregistrarea pentru a ajunge ”la ştiri”. Potrivit ziarului Vremea Nouă, patru familii de romi din Murgeni au cumpărat de Crăciun un struţ de la o familie din Galaţi, pentru consum propriu. Au plătit fiecare câte 1.000 de euro, lăudându-se în înregistrare că nu oricine îşi permite să cumpere carne cu 70-80 de lei kilogramul.

Bărbatul care realizează transmisia live, subliniază că ei ”nu fură” şi ”nu dau în cap în cap la nimeni”, ci vor să arate că se bucură în familie şi sărbătoresc Crăciunul mâncând o carne specială.  Struţul este alergat în curte de mai mulţi bărbaţi, iar la un moment dat este doborât în curte şi tăiat. La întreaga scenă asistă mai multe persoane inclusiv copii.  Mai multe persoane indignate de imaginile transmise de rromi din Murgeni au sesizat autorităţile. Reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare au invocat că fiind vorba de o sacrificare pentru consum propriu nu este încălcată nicio normă sanitar veterinară.

Atenție! Imagini ce vă pot afecta emoțional!

LĂSAȚI UN MESAJ