Mai bine de jumătate dintre Români cred că noul coronavirus este o gripă obișnuită

66

Aproape 53 la sută dintre români încă mai cred că ne confruntăm cu o epidemie de gripă sezonieră, nicidecum cu o nouă formă de coronavirus, potrivit unui sondaj realizat de IMAS la comanda Europa FM.

Luna trecută, proporția celor care credeau că îmbolnăvirile sunt provocate de un virus gripal obișnuit era și mai mare, de aproape 70 la sută. În continuare, majoritatea celor intervievați (76,2%) se declară mulțumiți de măsurile luate de autorități pentru a limita răspândirea acestui virus, dar proporția lor este în scădere, față de luna precedentă (71,6%).

Activitatea de informare a Ministerului Sănătății este și ea apreciată ca eficientă de o largă majoritate (84,3%), dar proporția este în scădere față de luna anterioară, când 86,8% dintre intervievați se declarau mulțumiți. Sondajul a fost realizat de IMAS în perioada 6 – 24 aprilie, pe un eșantion de 1.010 persoane și are o marjă de eroare de 3,1 la sută.

În cine au cea mai mare încredere

Aproape 80 la sută dintre români spun că au multă și foarte multă încredere în cadrele medicale implicate în lupta cu pandemia de coronavirus.  În cadrele medicale – adică medici, asistenți medicali, infirmieri, etc – au foarte multă încredere 41,4 la sută dintre români. Alți 38,5 la spun că au destul de multă încredere. Iar peste 18 la sută afirmă că au destul de puțină sau chiar foarte puțină încredere în cadrele medicale.

Pe locul al doilea se află ministerul Sănătății, în care au multă sau foarte multă încredere peste 60 la sută dintre români. Urmează Direcțiile de Sănătate Publică, unde scorul este negativ. Adică, peste 50 la sută dintre români că au destul de puțină sau chiar foarte puțină încredere în DSP.

LĂSAȚI UN MESAJ