Măhălenții știu să petreacă – VIDEO

310

Nu s-a facut încă un studiu serios despre categoriile de timișoreni din care să rezulte ce cartier este mai chefliu. Dar cu siguranță măhălenții sunt printre primii la petreceri.
Sâmbătă și duminică a avut loc în acestă parte de oraș o sărbătoare sub genericul „Mehala cartier multicultural”, ce a întărit acestă opinie.

Evenimentul a fost organizat de Primăria Municipiului Timişoara şi Casa de Cultură a Municipiului, în colaborare cu consiliul consultativ din cartier. Două seri la rând, Piața Avram Iancu a vuit de muzică bună, de oamenni veniți să alunge căldura din case și de copii ce se distrau mai ceva ca la ștrand.

Au fost cam de toate, de la berea rece ce a dezlegat limbile, mititei și alte specialități la grătar, până la vata de zahar ce a încântat pe cei mici. Un trenuleț în miniatură a scos la iveală talentele viitorilor mecanici de locomotivă. Iar un carusel pentru cei mai mari a pus la grele încercări coafura și nervii domnișoarelor ce țipau ca la sfârșitul lumii.

Potrivit sloganului de cartier multicultural, a fost muzică populară maghiară, unde s-au prins în joc câțiva pricepuți la ciardașuri, apoi au urmat artiștii de limbă sârbă, ce de asemenea au reușit să scoată la un kolo pe unii mai talentați (sau lipsiți de inhibiții?).

În prima zi, spectacolul a fost deschis de formațiile Pink și Szinkron, orchestra ansamblului de cântece și dansuri sârbești „Kruna”, condusă de Ilia și Miodrag Grubacichi, cu soliști vocali: Nicoleta Vlasici, Kata Perinaț Grubacichi și Milana Seia Vesici. Mai apoi au urcat pe scena veșnic tinerii George Adam și Petrică Moise, ce au demonstrat cum se face un adevărat spectacol folcloric. Mariana Șusca a adus o mustră de multiculturalitate prin melanjul de piese din Ardeal și din cele din Banat.

În seara de duminică a fost rândul celebrilor Pera Todorovici și Iasmina Feniaț să aducă mostre de folclor în limba sârbă. Seara a fost încheiată de Nicoleta Voica, Tiberiu Ceia, Doriana Talpeș și Ioan Surdu.

Prin aceste două zile reușite, măhălenții se califică în topul celor mai petrecăreți timișoreni. Iar dacă mai au posibilitatea, vor mai repeta aceste seri de distracție pentru toată lumea.

LĂSAȚI UN MESAJ