Măcar festivalurile trimit maşinile în garaje, la Timişoara. Începe Street Delivery

94

Timişoara ajunge din nou pe harta festivalului Street Delivery. Dacă autorităţile din oraş fac eforturi pentru a îmbunătăţi circulaţia rutieră, voluntarii de la Street Delivery învaţă timişorenii ce înseamnă un oraş deschis pietonilor şi bicicliştilor. În zilele de weekend se va închide strada General Eremia Grigorescu, o arteră din zona centrului istoric încă circulată de maşini.

Timişorenii sunt chemaţi la o discuţie despre ce înseamnă Smart City şi despre cum se poate îmbunătăţi viaţa unui oraş.

Deschiderea oficială are loc vineri, 15 iunie, ora 20:30, cu concertul trupei Tasteful Indecency, urmată de Kaleidonescu de la ora 22:00.

Tot vineri, dar și sâmbătă, de la ora 18:00, are loc o proiecție de film în cafeneaua D’arc.

”În parteneriat cu Centrul de Limbă Portugheză Timișoara – Instituto Camões, proiectăm filmul documentar „Os vizinhos”. Patru cartiere, patru documentare, un arhitect: „Siza Vieira în Os vizinhos” este o serie de patru documentare scurte, realizate special pentru pavilionul Bienalei de Arhitectură de la Veneția, din 2016, de jurnalista portugheză Cândida Pinto.”, spun organizatorii.

Sâmbătă, 16 iunie între orele 11:00 -19:00 timișorenii sunt invitați la o călătorie într-un mini oraș al viitorului, unde sunt așteptați cu dezbateri, ateliere, teatru și muzică. De la ora 11:00 are loc un concert acustic al trupei EM și cafea oferită de Astoria Think Espresso.

Seara, de la ora 20:30 vor urca pe scenă We are creepz. A doua zi de festival se încheie cu Mr. Jurjak, de la ora 22:00.

Duminică, 17 iunie, continuă atelierele pe tot parcursul zilei și seara se încheie cu concerte. Colin Klix (19:00), Late November (21:00) și Grimus (22:00) sunt trupele care vor concerta în ultima zi de Street Delivery Smart Cities.

”Smart City nu este o stare, ci un demers continuu, care conduce la progresul susținut al orașului. Ești un factor extrem de important în transformarea orașului tău. Participă la ateliere și dezbateri, vorbește cu oameni pasionați de progres, ascultă muzica orașului, implică-te, ai curajul de a experimenta noile tehnologii și haide să colaborăm împreună la crearea poveștii viitorului.”, mai spun organizatorii.

Identitatea vizuală a ediției cu numărul 12 este semnată de artista Paula Rusu.

LĂSAȚI UN MESAJ