”Mă așteptam să fie greu … ” este una dintre destăinuirile celor eliberați de după gratii

232

Cele mai importante preocupări, îngrijorări și obstacole cu care se întâlnesc cei care s-au eliberat după executarea unei pedepse cu închisoarea, au fost adunate într-o expoziție de fotografie care se adresează publicului larg.

Din fotografiile realizate de către foștii deținuți, putem vedea că temele cele mai frecvente sunt legate de familie, loc de muncă, pierdere, regret, identitate, continuitate, bucurie, vise, dar și cazier, stigmă, rușine și așa mai departe. Organizatorii speră ca, pe măsură ce-i cunoaștem mai bine, să-i ajutăm să înceapă o viață nouă, așa cum mulți dintre ei își doresc la momentul eliberării.

Expozitia se va lansa joi seară, de la ora 19:00, în cadrul Conferinței Internaționale SPECTO 2016 – Perspective multidisciplinare în tratamentul quasicoercitiv al infractorilor. Probațiunea ca domeniu de studiu și cercetare: De la persoană la societate, organizată de Universitatea de Vest din Timișoara.

Expoziția face parte din proiectul de cercetare etnografică ‘The ethnography of the prisoner’s transitions”, derulat de Universitatea din București, în parteneriat cu University of Oslo.

LĂSAȚI UN MESAJ