”Lunch time surgery” sau operație în pauza de prânz. Premieră națională la Spitalul Județean din Timișoara

1437
Medicii de la Spitalul Județean de Urgență din Timișoara au reușit o nouă performanță la nivel național. Marți, la cea mai mare unitate sanitară din vestul țării, a avut loc o procedură medicală nouă pentru o pacientă cu boală varicoasă, efectuată în premieră natională de o echipă medicală condusă de domnul Prof. Dr. Sorin Olariu, șeful Secției de Chirurgie Generală.
Intervenția se numește ,,Vena Seal” și conferă pacientului rezolvarea rapidă a venelor cu probleme, fără anestezie, fără pregătire preoperatorie. A fost denumită și ,,Lunch time surgey” deoarece pacientul poate fi operat în pauza de prânz, datorită timpului scurt al intervenției.
Practic, în urma intervenției de polimerizare a vaselor, pacientul poate pleca acasă pe picioarele lui, fără a avea contraindicații medicale. De această primă intervenție a beneficat o pacientă în vârstă de 40 de ani, care a ajuns să sufere de insuficiență venoasă.
Pe parcursul intervenției, care a durat aproximativ 30 de minute, pacientei i s-a polimerizat vena varicoasă cu un adeziv special, fără a i se administra anestezie. Procedura ,,Vena Seal” scutește pacientul de safenectomie, o intervenție chirurgicală clasică ce presupune anestezie, incizie și spitalizare postoperatorie.

LĂSAȚI UN MESAJ