19.5 C
Timișoara
duminică 24 septembrie 2023

Ludovic Orban sărbătorit de ziua lui cu tort și șampanie la Timișoara Foto-video

PoliticăLudovic Orban sărbătorit de ziua lui cu tort și șampanie la Timișoara...

Vineri, înainte de prânz în piața Unirii, chiar la colțul palatului Steiner, fosta bancă de scont, un ciopor de politicieni foarte serioși stăteau în plin soare îmbrăcați în costume negre strânși la gât cu cravate ce abia îi mai lăsau să respire cu țârâita. Ce puteau aștepta în soarele arzător cu disciplina de partid bine înfiptă în comportament? Evident pe cel mai mare lider al Partidului Național Liberal! S-a anunțat vizita lui Ludovic Orban.

Cu ocazia celor 143 de ani de  la înființarea Partidului Liberal, Ludovic Orban, a venit să sărbătorească alături de filiala Timiș. Sigur ca au fost depuneri de coroane de flori, discursuri frumoase și înălțătoare la monumentul lui Ion (Ionel) I.C. Brătianu. Este un mare mister perpetuat de mulți ani, de ce toți liberalii confundă pe acest mare înaintaș al lor cu la fel de ilustrul său părinte Ion C. Brătianu. Nici un fel de glume sau atenționări serioase nu pot indupleca liberalii să pună mâna pe o carte de istorie pentru a constata că cei doi, în ciuda rudeniei evidente, erau totuși persoane diferite.

Pentru a demonstra evidenta vână liberală a lui Orban, dânsul a fost sărbătorit cu tort și șampanie de ziua lui ce cade doar la o zi după cea a partidului. Dublă sărbătoare.
A fost adusă în discuție întâmplarea de săptămâna trecută cu cei doi protagoniști: Nicu Fălcoi și Nicolae Robu ce a zgândărit puțin spiritele în cele două partide de dreapta ce doresc scoaterea în afara jocului politic pe cei ce sunt condamnați pentru fapte penale.

Liderul partidului liberal,Ludovic Orban, crede că liberalii nu doar că susțin eliminarea celor cu astfel de probleme din viața publică, dar aplică deja această cutumă. „PNL are proiect de lege inițiat la Parlament prin care să nu se permită persoanelor care au condamnări, evident în perioada în care au restricții, să ocupe funcții publice. Nici funcția de președinte, nici funcția de parlamentar… PNL este singurul partid care a introdus în statutul său un cod de integritate extrem de clar, care nu permite oameni care au probleme cu legea să candideze din partea PNL. Și au mai făcut alții coduri, numai că nu le-au aplicat. Vasile Blaga, senator în Timiș, nu a mai candidat. Eu m-am retras din cursa pentru primăria capitalei și nu am mai candidat la parlament”, a eschivat elegant Ludovic Orban o poziție tranșantă la chestiunea ridicată.

„Dacă au existat, probabil, niște tensiuni, sper să trecem mai departe. Am avut o discuție și cu domnul Dan Barna, președintele USR și i-am comunicat că domnul Robu este unul dintre cei mai serioși promotori ai integrității în funcția publică și nicidecum un om care să pună bețe în roate unei astfel de campanii”, a mai nuanțat lucrurile președintele PNL.
La noi în județ USR nu prea este bine văzut față de capitală unde se pare că este o mare prietenie între formațiunile ce se revendică de dreapta. „Avem o relație de colaborare… Față de toate temele importante, ne-am consultat chiar, dacă uneori pozițiile noastre au fost  diferite , în cele mai multe colaborăm și facem o opoziție cât se poate de organizată”, a mi spus  Orban.

Tocmai prin faptul că a reușit să dreagă busuiocul aruncând vinovăția tuturor lucrurilor ce nu merg în ograda PSD și a satelitului său ALDE, Orban și-a arătat clasa de lider politic ce trece cu ușurință peste mici necazuri.

Citește și :