22 C
Timișoara
miercuri 12 iunie 2024

Lucruri la care să fii atent înainte să cumperi o casă

A venit momentul cel mult așteptat să-ți cumperi o locuință? Află că te poți bucura de o perioadă destul de interesantă, dar și stresantă. Înainte de a o vizita, este bine să examinezi cu atenție informațiile furnizate de vânzător pentru a lua cea mai bună decizie. Încearcă să nu te concentrezi prea mult asupra elementelor care pot fi înlocuite, ci ia-le în calcul mai mult pe cele care sunt costisitoare și greu de modificat. În cele ce urmează, găsești o listă de elemente esențiale pe care nu vrei să le treci cu vederea.

Cercetează locația și vecinătatea

Atunci când alegi o casă trebuie să pui mai multe lucruri în balanță. Ține cont de apropierea față de locul de muncă, de școala/grădinița copiilor, dar și de accesul ușor și cât de liniștită este zona.
Deplasează-te cu mașina prin cartier pe diferite rute și în diferite momente ale zilei pentru a vedea cât de intens circulată este strada respectivă. În acest mod îți poți da seama de nivelul de poluare și zgomot.
Apoi, privește clădirile și vezi cât de curată este scara blocului sau curțile din vecinătate.

Fii atent la suprafețe

În mod ideal, o casă sau un apartament ar trebui să aibă camere suficiente pentru întreaga familie, plus un spațiu de depozitare.
Poate fi ușor să te lași distras de o casă frumos decorată, cu pereții proaspăt vopsiți. Cu toate acestea, suprafețele camerelor prezente în documente pot să nu coincidă cu cele din realitate, mai ales că pereții pot fi ușor de dărâmat. Pe de altă parte, dacă vrei să faci modificări, trebuie să te gândești dacă merită investiția.

Cercetează construcția în sine

Asigură-te că acoperișul și burlanele nu sunt prea uzate. Acest lucru presupune că trebuie să pui mai multe întrebări, inclusiv despre vechimea acestora. De exemplu, dacă acoperișul nu îndeplinește anumite standarde, este posibil să nu poți obține un credit imobiliar-ipotecar sau o asigurare de locuință.

Caută pete decolorate sau întunecate pe acoperișuri și pereți sau dacă există mirosuri ciudate. De obicei, daunele provocate de apă care sunt reparate rapid nu prezintă o mare problemă.
Însă, urmele de pe un perete pot indica o inundație anterioară și un semn că nu s-au luat măsurile necesare efectuării reparațiilor. Mai mult, se poate observa prezența mucegaiului.
Nu ignora nici podele care se pot simți inegale atunci când pășești pe ele sau crăpăturile din tavane și pereți.

Verifică sursele de electricitate

Dacă ți-a făcut cu ochiul o casă mai veche, nu este un lucru rău. O poți moderniza cumpărând mobilă și decorațiuni actuale folosind un card de credit online, dar asigură-te că verifici toate sursele de electricitate. Fii atent la cablurile care par învechite și uzate. Este posibil să aibă nevoie de întreținere sau chiar de înlocuire completă, iar acest lucru presupune cheltuieli care se pot aduna și îți pot depăși bugetul.

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :