Lucrările de restaurare a Casei Muhle avansează FOTO

106

Se lucrează de zor la restaurarea Casei Muhle. Proprietarul s-a angajat, după o decizie a instanței, sa refacă imobilul. După 9 ani, casa are din nou acoperiș și se muncește și la fațadă. Potrivit dirigintelui de șantier, lucrările exterioare sunt la 80% și este în lucru și tâmplăria.

Viceprimarul Timișoarei, Cosmin Tabără, a fost în vizită pe șantier și spune ca proiectul este respectat. „Chiar dacă există unele întârzieri, am constatat că lucrările evoluează, acoperișul fiind realizat în proporție de aproximativ 95%. Se lucrează la reabilitarea fațadei clădirii, dar pe interior încă nu se execută lucrări majore. Cu toate că se respectă proiectul, îmi exprim regretul că un astfel de imobil, construit între anii 1866-1868, reprezentativ pentru istoria Timișoarei, nu se regăsește în proprietatea orașului, și să fi putut exista aici o casă memorială dedicată familiei Muhle.

Respectând deciziile instanțelor de judecată, nu ne rămâne decât să supraveghem ca imobilul să revină într-un timp cât mai scurt la starea inițială. Este un imobil impresionant prin istoria sa, prin identitatea foștilor proprietari. Este superb până și alunul secular din grădina casei, unul rar, turcesc. Păcat că lipsește grădina de trandafiri”, a transmis viceprimarul Cosmin Tabără.

Vă amintim ca în 2012, proprietarul a dat jos acoperișul și tencuiala casei, în baza unei autorizații de reparații ce a fost depășită. A lăsat apoi imobilul în prada timpului și nimeni nu mai credea că maimuțe fi salvată. Însă, cu ajutorul instanței, autoritățile au forțat mâna deținătorilor și aceștia au început lucrările de refacere.

LĂSAȚI UN MESAJ