32.2 C
Timișoara
luni 24 iunie 2024

Lucrările de modernizare a Cinema Studio se apropie de finalizare

Reabilitarea cinematografului Studio, derulată de Primăria Municipiului Timișoara este aproape finalizată. În aceste zile se montează deck-ul de pe terasa amenajată pe acoperiș. În sala mare și sala mică se lucrează la montarea tavanelor lamelare.

Constructorul estimează că până la mijlocul săptămânii va termina această etapă și va începe montarea scaunelor, ecranelor și proiectoarelor. Grupurile sanitare sunt gata, iar corpurile de iluminat au fost deja instalate.

„100.000 de pasionați de film și evenimente de bună calitate au trecut deja pragul cinematografelor Timiș și Victoria, de când le-am redeschis. Este o comunitate pe care continuăm să o dezvoltăm prin deschiderea de noi spații pentru film și evenimente. Cinema Studio este cel de-al treilea cinema complet modernizat pe care îl redeschidem în ultimii doi ani. Punctul de atracție al cinema Studio va fi terasa de pe acoperiș, cu o vedere spectaculoasă, unde în sezonul estival vor putea fi vizionate și filme”
, a spus primarul Dominic Fritz.

Cinema Studio este cel de-al treilea cinematograf reabilitat de Primăria Municipiului Timișoara, după Cinema Victoria, redeschis în septembrie 2022 și Cinema Timiș, cel mai mare dintre cinematografele de tradiție ale orașului, redeschis în octombrie anul trecut. 
 Lucrările de reabilitare a Cinema Studio se vor încheia la începutul acestei veri, urmând ca din toamnă să își deschidă porțile cu un program constant, sub administrarea echipei dedicate cinematografelor din cadrul Centrului de Proiecte.
Construit în zona centrală a orașului, în perioada interbelică, în anul 1938, în stil Art Deco, Cinematograful Studio și-a încetat activitatea în anul 2000. După modernizare, cinematograful își va păstra fațada istorică și va dispune de 2 săli, una cu 190 locuri  și cea de-a doua cu 64 de locuri. De asemenea, există un spațiu cu o capacitate 80 locuri pe acoperiș. Studio va funcționa ca un cinema de artă, cu o programare axată pe cele mai noi filme de autor, focusuri tematice și festivaluri de film locale și naționale. 

În realizarea conceptului pentru noul Cinema Studio și a planului de reabilitare s-au implicat, pe lângă Primăria Municipiului Timișoara, Institutul Francez, Compania Groupama Asigurări, asociațiile Pelicula Culturală, Marele Ecran, DocuMentor și Asociația Română a Filmului Independent (TimiShort). 
Valoarea totală a contractului este de 14.283.839 (TVA inclus).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Clarificări privind sprijinul pentru tinerii fermieri

Având în vedere informațiile eronate transmise în spațiul public, MADR face următoarele precizări: Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale derulează două măsuri de sprijin privind instalarea...

Piața Libertății a devenit stadion la meciul cu Belgia al Echipei Naționale

Sâmbătă, 22 iunie, în Piața Libertății inimile a mii de timișoreni au bătut în sincron pentru echipa  națională  la  meciul  România - Belgia. Meciul...

Citește și :