Lucrări la „negru” pe autostrada Deva – Lugoj!

231

Muncitori „la negru” pe autostrada Deva-Lugoj. Săptămâna aceasta au fost descoperite patru persoane care lucrau fără forme legale pe Lotul 3 al drumului de mare viteză, după ce, săptămâna trecută, pe același șantier, au fost depistați alți doi muncitori.

Problemele au fost făcute publice în ședința Colegiului Prefectural, la care au luat parte și reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Hunedoara.

„Miercuri am avut o nouă acțiune de control pe Lotul 3 al autostrăzii, exact cu Biroul de Muncă Nedeclarată pe care l-am înființat la 1 ianuarie 2018. Din situația prezentată la vizita domnului ministru al Transporturilor în județul Hunedoara și pe verificare, o singură societate funcționează cu muncă fără forme legale, o societate din afara județului. Atunci am identificat două persoane. Ieri, pe lotul 3 am identificat încă patru persoane la aceeași societate. Celelalte societăți lucrează cu forme legale, chiar dacă timpul de muncă nu este respectat în totalitate”, a declarat inspectorul șef al ITM Hunedoara, Adrian Bozdog.

Întrebat fiind dacă avem de-a face cu un fenomen al muncii la negru pe lotul 3 de autostradă, prefectul de Hunedoara, Fabius Kiszely, a răspuns: „Fenomenul deranjant acolo este faptul că nu se lucrează. Nu ştiu, poate nu au destui oameni şi-atunci fac «oaste de strânsură» şi se lucrează în ritmul pe care-l ştim (foarte scăzut în ultimul an – n.red.)”.

sursa: glasul-hd.ro

LĂSAȚI UN MESAJ