27.9 C
Timișoara
luni 24 iunie 2024

Lucrări de asfaltare pe străzile adiacente parcării Martir Ioan Stanciu, recent amenajate

Primăria Municipiului Timișoara execută o serie de lucrări de asfaltare în zona străzilor adiacente parcării amenajate în zona Girocului, la intersecția străzii Martir Ioan Stanciu cu strada Cosminului. În perioada următoare, va fi asfaltată strada Martir Ioan Stanciu, pe tronsonul dintre strada Constantin Brăiloiu și Calea Martirilor.

Pentru realizarea lucrărilor de asfaltare, Comisia de Circulație a aprobat restricționarea circulației rutiere pe strada Martir Ioan Stanciu, prin închiderea câte unui sens de mers, în perioada 4.06.2024– 7.06.2024, în intervalul orar 9:00-19:00.
Astfel, într-o primă etapă, se va închide traficul rutier pe tronsonul dintre strada Constantin Brăiloiu și strada Cosminului, cu permisiunea de a se circula pe sensul de mers dinspre strada Constantin Brăiloiu înspre Calea Martirilor. Apoi, în a doua etapă, circulația va fi închisă pe tronsonul dintre Calea Martirilor și strada Constantin Brăiloiu și se va circula pe sensul de mers dinspre strada Constantin Brăiloiu înspre strada Cosminului.

Tot în vecinătatea parcării, a fost deja asfaltată Intrarea Vântului. Și strada Constantin Brăiloiu a beneficiat de lucrări de asfaltare. Odată cu asfaltarea străzii Brăiloiu, la grădinița PP 32 a fost amenajată o zonă drop off, unde părinții pot staționa până la 5 minute, pentru a lăsa copiii la grădiniță fără a bloca traficul în zonă. Pe durata zilei, locurile de staționare pot fi folosite de către locuitorii din zonă, fiind montate indicatoare în acest sens. Tot pentru a spori siguranța, trecerea de pietoni din zona grădiniței PP 32 este marcată cu culoare roșie și este supraînălțată. Primăria Municipiului Timișoara a amenajat un nou spațiu drop off pentru a crește siguranța copiilor și pentru a reduce blocajele în trafic la orele la care părinții își lasă micuții la unitățile de învățământ.
Reamintim că Primăria Municipiului Timișoara a transformat în parcare un teren dezafectat din zona Girocului, care a fost plin cu ruine ale unor clădiri. Începând din luna aprilie, timișorenii au la dispoziție această nouă parcare, cu 86 locuri. Parcarea a fost realizată cu dale înierbate, permeabile, de beton pe o suprafață de peste 1.000 de metri pătrați și este prevăzută cu sistem de iluminat. Căile de acces în parcare și în interiorul parcării au fost realizate din mixtură asfaltică. Tot aici au fost plantați 27 de arbori mari, pentru a asigura umbră și răcoare în spațiul parcării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :