Lovitură dură pentru pensionari. Ce se întâmplă cu biletele de tratament balnear

360

Conducerea Casei Naționale de Pensii Publice a decis suspendarea eliberării biletelor de tratament balnear, dar și întreruperea sejurului pensionarilor aflați la tratament. Decizia a fost luată din motive de siguranță.

CNPP a decis,  în contextul răspândirii COVID-19, ca începând cu data de 16 martie 2020 să suspende activitatea de eliberare a biletelor de tratament balnear prin intermediul sistemului pe care îl administrează și gestionează. Această măsură va fi valabilă pe perioada stării de urgență.

”Măsura a fost impusă de hotărârea Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență pentru instituirea unor măsuri pentru evitarea răspândirii COVID-19 , prin care au fost aprobate recomandările „Grupului de analiză” ce vizează și „restricționarea activităților culturale, științifice, artistice, religioase, sportive și de divertisment care presupun participarea a peste 50 de persoane, realizate în spații închise, inclusiv cele realizate în săli de tratament balnear, săli de fitness, saloane de SPA-uri, de cosmetică, săli de jocuri de noroc și cazinouri”, precum și de starea de urgență decretată azi, 16.03.2020”, informează CNPP.

Conform sursei citate, biletele care au fost eliberate până la această dată vor fi anulate, urmând ca beneficiarilor să li se restituie integral contribuția, la cerere. Ulterior reluării activității, aceste persoane vor putea să solicite un nou bilet de tratament pentru anul în curs.

LĂSAȚI UN MESAJ