20.4 C
Timișoara
sâmbătă 25 mai 2024

Lovitură de imagine sau șmecherie politicianistă? AUR anunță că va renunța la cei 1,5 milioane de lei, abia intrați în conturile partidului, de la bugetul statului

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a anunţat, marţi, că nu va lua bani de la stat, ca subvenție pentru partidele parlamentare. Anunțul făcut de AUR vine după ce Autoritatea Electorală Permanentă a livrat, în urmă cu o zi, banii în conturile partidelor. În urma solicitării scrise și depuse de către AUR, AEP a direcționat către formațiunea politică 1,5 milioane lei.
Alianța pentru Unirea Românilor a scris pe pagina sa de Facebook că nu va încasa subvenția de la buget pentru partidele parlamentare și că va iniția o lege „prin care să fie oprit acest jaf din banii publici”.
„În plină pandemie, statul român alocă 4 milioane de euro ca <subvenție> partidelor politice – și asta, doar pentru luna ianuarie. La nivelul intregului an, aproape 50 de milioane de euro vor intra din bugetul statului în buzunarele partidelor politice. Noi, Alianța pentru Unirea Românilor, suntem singurii care nu vor lua acești bani pentru partid. În plus, în perioada imediat următoare, vom iniția o lege prin care să fie oprit acest jaf din banii publici”, se arată în postarea de pe pagina de socializare.
Dincolo de declarația postată, AUR a primit, pe baza solicitării făcute în scris de la AEP, 1,5 milioane lei, la fel ca toate celelate partide politice, participante la alegerile electorale din 6 decembrie.
Astfel, Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a primit a patra cea mai mare subvenție, după PSD, PNL și USR , mai exact 1.546.315,98.

„La AEP a fost depusă în luna ianuarie cererea scrisă de către AUR pentru a primi subvenția. Pe baza acestei cereri s-au livrat banii, cred că undeva la 1, 5 milione lei, suma am anunțat-o de curând, este publică. Legea nu prevede o eventuală returnare a sumei sau redirecționarea banilor către alte scopuri”, a declarat președintele AEP, Cristian Buică pentru HotNews.ro.

Contactat de către HotNews.ro, liderul AUR George Simion nu a dorit să facă o declarație sau să spună cum va renunța AUR la subvenția primită.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Un nume greu din PSD crede că Mircea Geoană ar putea intra în finala pentru președinția României

Sociologul Vasile Dîncu (PSD) a explicat, sâmbătă, că Mircea Geoană este, în acest moment, un personaj credibil, având în vedere că ocupă cea mai...

Tronsonul Margina-Holdea se pare că totuși va avea un final fericit

Dacă nu ar afecta sute de mii de călători ce ar dori să folosescă nestingheriți Autostrada A1, cei 10 kilometri lipsă de la Margina...

Citește și :