Locuitorii unui oraș din Timiș s-au plâns de concentrația mare de clor din apa de la robinet. Ce a promis Aquatim că va face

152

Concentrație prea mare de clor în apa de la robinet – de asta s-au plâns mai mulți locuitori ai orașului Sânnicolau Mare din județul Timiș primarului Daniel Groza. Ediul-șef nu a stat cu mâinile în sân și a încercat să rezolve această problemă, astfel că a luat legătura cu reprezentanții Aquatim. Prin urmare, instituția a anunțat că, în perioada următoare, concentrația de clor din apa potabilă va fi scăzută și a explicat de ce a fost utilizată această concentrație.

„Am fost asigurați că în perioada următoare, concentrația de clor din apa de la robinet va scădea; actuala concentrație a fost necesară pentru a asigura eliminarea bacteriilor și microorganismelor existente pe conducte care ar fi putut afecta sănătatea locuitorilor orașului nostru. Actuala concentrație este sigură pentru băut, gătit și asigurarea igienei și este în limitele prevăzute de lege, clorul fiind un element de siguranță, apa de la rețea nu trebuie să conţină niciun agent patogen pentru om”, transmit reprezentanții Primăriei Sânnicolau Mare.

Întrebați de către municipalitate cu privire la calitatea apei de la Sânnicolau, reprezentanții Aquatim au mai precizat că aceasta este controlată chiar pe fluxul de tratare. Mai mult, Aquatim prelevează regulat probe, atât la ieșirea din stație de tratare, cât și din rețeaua de distribuție, care sunt verificate în laboratorul societăţii de control al calităţii apei.

Peste cinci milioane de lei au fost alocați de Aquatim pentru realizarea noii stații de tratare a apei din Sânnicolau Mare.

LĂSAȚI UN MESAJ