Loc special dedicat animalelor de companie la Parcul Crăciunului

84

Asociația Angels 4 Animals Rescue participă la Parcul Crăciunului, primul mare festival de iarnă organizat la Muzeul Satului Bănățean din Timișoara. Festivalul, finanțat de Consiliul Județean Timiș, va avea loc în perioada 4 – 23 decembrie, de marți până duminică. Intrarea este liberă și se face doar în baza certificatului verde, conform legislației în vigoare.

În cadrul acestui eveniment, sunteți așteptați și la standul Asociației Angels 4 Animals Rescue, în zilele de sâmbătă și duminică, între orele 17 – 21, unde puteți afla informații utile despre importanța sterilizării animalelor de companie, a vaccinării și a modului corespunzător de îngrijire a acestora, dar și despre „blănoșii” disponibili pentru adopție la acest moment. Totodată, membrii A4AR oferă spre vânzare accesorii și obiecte utile animalelor de companie, dar și stăpânilor acestora. Fiecare achiziție de minimum 50 ron va fi recompensată cu un bilet la TOMBOLA PET FRIENDLY, cu premii constând în abonamente de yoga, intrări gratuite la un loc de joacă, bilete la teatru, diverse tratamente pentru animăluțe, consultații la veterinar și multe alte surprize. Extragerea va avea loc în data de 19 decembrie 2021.

Carmen Borka-Stănescu, președintele A4AR Timișoara declară: „Toți bănuții strânși în urma participării noastre la târg vor însemna pași făcuți pentru împlinirea visului Asociației Angels4 Animals Rescue de a înființa un adăpost pentru animalele străzii, un proiect care începe să se contureze frumos. Am semnat recent cu Primăria Birda un contract de concesiune pe 15 ani a unui teren de 2.33 ha lângă sat. Proiectul presupune construirea de țarcuri interne /externe, o clinică veterinară, dresaj canin, dar și un program dedicat copiilor privind socializarea cu câini, pisici și alte animale salvate de pe străzi de către membrii și voluntarii asociației”.

Diana Mihai, purtător de cuvânt A4AR explică menirea asociației: „Chiar dacă, pe hârtie, asociația pare una relativ tânără, activitatea ei a fost și este susținută permanent de munca membrilor fondatori, Carmen Borka-Stănescu, Carmen Beleuță și Aurel Beleuță, și de voluntarii noștri de prin anul 2008, când lupta pentru salvarea și protecția animalelor din zonă era abia la începuturi. O experiență care cumulează mii de câini și pisici adunate de pe străzi și date în adopție mai ales în străinătate.

Astăzi, după ani de campanii și eforturi mari în acest areal, ne dorim o responsabilizare mai accentuată a cetățenilor în ceea ce privește abandonul animalelor, o problemă care începe să se acutizeze din nou, dovadă fiind numărul tot mai mare de căței descoperiți pe câmpurile din jurul Timișoarei. Așadar, orice ajutor, orice donație este binevenită! Avem nevoie de un adăpost adecvat pentru maidanezi, de o clinică veterinară pentru cazurile urgente și pentru a putea veni mai ușor în ajutorul oamenilor care nu își permit, dar doresc să își sterilizeze gratuit câinii și pisicile din curți.

Și, mai ales, ne dorim un cadru special în care să ne învățăm copiii să iubească animalele și să le oferim posibilitatea de a interacționa cu ele în siguranță, dacă acasă nu pot avea prieteni necuvântători, din diverse motive”.

Asociația Angels 4 Animals Rescue a fost înființată în anul 2015 și este dedicată proiectelor privind prevenirea înmulțirii necontrolate a animalelor prin programul de sterilizări gratuite, susținut financiar de asociațiile partenere din Danemarca și Qato Fundation.

LĂSAȚI UN MESAJ