Literatură la lumina farurilor de motociclete, în centrul Timișoarei. Video

489

Timp de trei zile, unul dintre cele mai creative festivaluri literare europene, aflat la cea de-a VI-a ediţie – LIT VEST – şi-a închis porţile, cu un recital de poezie și cu scriitori din: Albania, Austria, Marea Britanie, Congo, Croația, Danemarca, Finlanda, Islanda, Luxemburg, Spania și România.

Momentul literar a fost consumat la lumina farurilor de la motociclete în Piaţa Sf. Gheorghe din Timișoara.

Deschiderea Festivalului de literatură a avut loc miercuri cu o lectură publică, continuând joi cu o lectură pe terenurile de sport de la liceele timişorene, iar vineri seară la Amfiteatrul Sf. Gheorghe, în piaţa cu acelaşi nume, cu o lectură pe şi printre motociclete, alături de invitații: Mircea Bârsilă (România), Adrian Bodnaru (România), Yolanda Castaño (Spania), Rodge Glass (Marea Britanie), Kama Sywor Kamanda (Congo), Udo Kawasser (Austria), Arian Leka (Albania), Laura Lindstedt (Finlanda), Mircea Mihăieș (România), Kristín Ómarsdóttir (Islanda), Marko Pogačar (Croația), Ioan Es. Pop (România), Jean Portante (Luxemburg), Fiona Sampson (Marea Britanie), Martin Glaz Serup (Danemarca), Pia Tafdrup (Danemarca).

,,Festivalul de literatură Lit Vest, a început miercuri la ora 11,00, deschiderea fiind în curtea Bastionului, lângă secţia de artă a Bibliotecii Judeţene “Sorin Titel”, am avut peste 300 de participanţi, cu invitaţi, scriitori din zece ţări. A doua zi a festivalului, joi , am avut două evenimente, primul eveniment, citire sincron, scriitorii s-au împărţit în echipe şi au citit, echipe de câte trei scriitori, la Liceul Shakespeare, Colegiul Bănăţean şi la Liceul Pedagogic. Seara a fost un eveniment cu o notaţie sportivă, unde s-au vizionat secvenţe din meciurile României cu echipele ţărilor scriitorilor participanţi care au citit. Astăzi (n.r. vineri) încheiem Lit Vest 2017, cu un eveniment în Piaţa Sf. Gheorghe, cu lectură publică pe motocicletă sau lângă motocicletă. Avem ca invitaţi doi scriitori care ne sunt foarte dragi şi se află în colecţia noastră, cu cărţi: Mirecea Bârsilă şi Ioan Es. Pop”, a spus Nicoleta Vasi, de la Biblioteca Judeţeană Timiş “Sorin Titel”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.