20 C
Timișoara
vineri 31 mai 2024

Liderii USR PLUS îl consideră pe actualul primar al Timișoarei un clovn politic FOTO-VIDEO

Conferința de presă prilejuită de evenimentul de lansare a campaniei electorale pentru alegerile locale – 5 septembrie, ora 11
După cum deja este o obișnuință a liderilor USR Plus aceștia se întâlnesc destul de des cu presa și cu simpatizanții lor în Parcul Pionierilor (sau Copiilor) așa și azi s-a respectat tradiția.


De dimineață echipele de campanie ale lui Dominic Fritz și ale lui Cristian Moș au invitat colegii lor din țară dar și din străinătate să lanseze împreună viitorul program de guvernare al alianței în mod festiv.
Senatorul Nicu Fălcoi din postura de coordonator al campaniei electorale a urat bun venit celor ce ieri au lansat la București programul și azi au poposit la Timișoara. Locul nu a fost ales întâmplător. Este un omagiu firesc adus orașului nostru ce are atâtea priorități în instalarea democrației în țară.

„Avem, în județul Timiș, candidați pentru 86 de localități. Anul acesta, prin cele două alegeri care vor avea loc, este un an de cotitură. O nouă generație de politicieni vine în fața alegătorilor. Vine să-și asume răspunderea, pentru a cere un vot de încredere, vot care să le permită să ia soarta localităților în mâinile lor și de a dovedi că se poate face politică și altfel”, a început senatorul Fălcoi întâlnirea de azi.
Nu mai este decât mai puțin de o lună și cetățenii ar trebui să-și arate simpatiile politice la urne.

Rând pe rând au fost invitați la microfon Dan Barna, liderul național al formațiunii, Vlad Voiculescu cel ce conduce filiala Plus București. Ei au îndemnat populația să cumpănească bine în fața urnelor și să dea credit celor ce aduc un aer nou în politică românească. Ei consideră că prin programul lor aduc o mai mare aliniere la standardele europene.
Dan Barna a explicat de ce Dominic Fritz este cea mai convingătoare prezență timișoreană.

„Candidatura lui Dominic Fritz este opțiunea pe care orașul o are astăzi spre a păși spre un oraș european. Din 27 septembrie USR Plus vine și în administrațiile din țară, competența și onestitatea se întorc în administrațiile locale, prin candidații USR-Plus. E timpul ca Timișoara să aibă un primar care să poarte mândria acestor oameni. Acest primar este Dominic Fritz. La Consiliul Județean, Cristian Moș, un antreprenor din mediul privat, într-un județ care are resurse, dar până acum administrarea lor a lăsat foarte mult de dorit”, și-a întărit spusele Barna.

Vlad Voiculescu crede că Timișoara va reveni unde îi este locul prin politica administrativă a lui Fritz.

„Am pierdut acel sentiment de mândrie, atunci când ne uităm la lideri care conduc acest oraș. Dominic Fritz este un om care a locuit și a lucrat alături de cei mai importanți oameni din lume, este un om care va aduce acest oraș unde îi este locul. Un om care își dedică viața schimbării cetății. Fiecare vot va fi un punct de sprijin pentru Cristian Moș și Dominic Fritz”, a explicat Vlad Voiculescu, președintele PLUS.
Celor de mai sus li s-au alăturat europarlamentarii Dragoș Pâslaru, Silvia Dinică Ramona Strugariu ce au arătat că fac o adevărată echipă la Bruxelles prin cei opt reprezentanți. De la succesul răsunător de la alegerile europarlametare de anul trecut au reușit să dea coerență mesajului românesc în forumul continental. Acum cu ocazia noii campanii electorale este prilejul cel mai nimerit de a face și un fel de bilanț la un an de activitate.

Parlamentarul Cătălin Drulă a adus în atenție probleme de infrastructură, domeniu unde are o vastă experiență din diverse poziții atât în legislativ dar și într-un anterior executiv.

Eurodeputatul Vlad Botoș a ținut să aducă aminte că prima conferință după alegerea sa a avut loc tot aici la Timișoara ceea ce s-a dovedit a fi de bun augur pentru dânsul.

Cum era și firesc au urmat principalii candidați Cristian Moș și Dominic Fritz. Primul dorește să ocupe poziția de președinte al Consiliului Județean Timiș iar cel de-al doilea, după cum se știe, ar dori să fie edilul Timișoarei. Nu au insistat prea mult pe programul lor, acesta fiind deja cunoscut de timișeni din alte prezentări publice ce au mai avut loc până acum. S-a insistat mai mult pe munca de echipă ce este direcționată pe viitorul orașului și al județului nu pe ce ar fi fost trecutul apropiat.

Despre provocarea la o dezbatere publică cu Nicolae Robu pentru a discuta liber despre programe de administrare a orașului, ce a fost evitată de actualul primar, Dominic Fritz a reiterat invitația și consideră neavenit noncombatul.

Dominic Fritz, candidatul USR PLUS la Primăria Timișoara, l-a provocat pe actualul primar Nicolae Robu la o dezbatere, dar s-a lovit de un refuz din partea acestuia, edilul spunând că vorbește zi de zi cu cetățenii.
„Cred că timișoreni merită o dezbatere cinstită, civilizată, cu programele (noastre n.r.) . Am înțeles că domnul Robu a refuzat această dezbatere, cu argumentul că el vorbește zi de zi cu cetățenii. Din păcate, domnule Robu, nu ne puteți păcăli. Ce nu ați făcut în ultimii patru ani nu puteți face acum în patru săptămâni. Dacă vreți să veniți cu o propunere concretă pentru timișoreni, atunci trebuie să o prezentați într-o dezbatere cu mine. O posibilă concluzie este fie că domnului Robu îi este frică de mine, ori domnul Robu nu are o viziune. Aceste alegeri sunt despre viitorul Timișoarei, dacă o să avem transport în comun modern, piste de biciclete, o administrație care ascultă oamenii, în fiecare zi. Asta este alegerea pentru viitorul Timișoarei și viziunea pe care trebuie să o dezbatem”, și-a argumentat Dominic Fritz, candidatul USR-PLUS poziția.

Sigur că nu au lipsit nici săgețile acide. Dominic Fritz și-a asemuit adversarul direct cu un clovn. Expresia a fost repede preluată și de alți vorbitori din asistență.

De asemenea contactul direct și discuțiile cu toți cetățenii a fost scoase în evidență ca principale mijloace de a cunoaște nevoile locuitorilor.

Maratonul electoral al USR-PLUS a continuat întreaga zi cu vizite de lucru în diferite cartiere ale orașului dar și cu deplasări în comunele din jur la primăriile și consiliile locale din județ, la primăria și Consiliul Local Timișoara și la Consiliul Județean Timiș.
Seara se va încheia tot în Parcul Copiilor unde se vor asculta părerile celor ce au nelămuri și probleme despre administrarea localităților.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Coldea și umbrele sale timișorene

„Coldea ar trebui să înfunde pușcăria dacă ceea ce vehiculează DNA se adeverește”. Asta spune, cât se poate de clar, Băsescu, în stilul său tăios,...

Ovidiu Ștefănesu, primar PSD al comunei Comloșu Mare: Dialogul cu cetățenii este foarte important

Domnule Ștefănescu, ați hotărât să candidați pentru un nou mandat al comunei Comloșu Mare. Ce v-a făcut să luați această decizie? Îmi doresc foarte mult...

Citește și :