11.6 C
Timișoara
sâmbătă 24 februarie 2024

Licitație pentru o hală nouă de mentenanță a tramvaielor

Primăria Municipiului Timișoara se află în plin proces de înnoire a flotei de transport public. Primăria a achiziționat 23 de tramvaie noi, iar alte 17 vor sosi anul acesta. Pentru a crește capacitatea și calitatea întreținerii noilor tramvaie, Primăria a lansat licitația pentru construcția unei noi hale de mentenanță, unde echipele STPT vor efectua testarea și întreținerea noilor tramvaie. Aceasta va fi realizată la standard european, în incinta depoului din zona Dâmbovița.

Noua hală va avea o lungime de 87,5 de metri, oferind spațiu pentru lucrări de întreținere simultană la mai multe tramvaie și va fi izolată termic. Echipele de întreținere vor putea lucra în condiții mai bune pe timp de iarnă, hala fiind încălzită. Aceasta va dispune de toate instalațiile necesare pentru buna întreținere a tramvaielor noi (pod rulant, strung de bandaj, elevatoare).
Reamintim că Primăria Municipiului Timișoara a câștigat o finanțare record de 75 de milioane de euro pentru înnoirea flotei de transport cu 17 tramvaie noi, 30 de autobuze electrice și 33 de troleibuze cu motor electric. Până în acest moment, Primăria a achiziționat 23 de tramvaie noi, model Bozankaya, și 44 de autobuze electrice, model Karsan prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020. 
Valoarea totală este de 8.732.367,16 lei (TVA inclus) și licitația este disponibilă pe următorul link:
https://www.e-licitatie.ro/pub/notices/simplified-notice/v2/view/100198589

Alte subiecte :

Spălări și lucrări la rețelele Aquatim

Luni, 26 februarie, între orele 9-18 se va executa o conectare de conducte la intersecția străzilor Mureș și Meziad. Lucrările fac...

CCIA Timiș continuă sesiunea de înscrieri la programe de formare profesională

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș prin Direcția Instruire, Formare și Perfecționare Profesională organizează cursuri de formare profesională de specializare, calificare...

Citește și :