Liceul Pedagogic din Timișoara riscă o amendă uriaşă! Acuzaţii de discriminare, după ce a impus o serie de criterii pentru înscrierea copiilor în clasa 0

397
liceul pedagogic

Liceul Pedagogic „Carmen Sylva” din Timișoara riscă să fie amendat cu o sumă uriașă,de până la 100.000 de lei, de către Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. Asta după ce unitatea de învățământ a impus, cu aprobarea Inspectoratului Școlar Timiș, o serie de criterii specifice pentru înscrierea copiilor în clasa pregătitoare.

Astfel, potrivit reprezentanților școlii, vor fi înscriși copiii care au părinți sau bunici angajați sau foști angajați ai Liceului Pedagogic „Carmen Sylva” din Timișoara, care au fost cadre didactice sau au absolvit în trecut cursurile unității de învățământ. În cazul în care departajarea copiilor nu se poate realiza prin aplicarea acestor criterii, se va proceda la tragerea la sorți a copiilor care vor fi admiși.

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării s-a autosesizat, după ce a aflat din presă de aceste criterii, despre care reprezentanții instituției cred că „condiționează accesul copiilor la clasa pregătitoare pe criterii de apartenență la o categorie socială”.

Liceul Pedagogic „Carmen Sylva” din Timișoara a rămas, în acest an, fără circumscripție școlară. Asta înseamnă că departajarea copiilor în clasa pregătitoare se va face pe baza acestor criterii specifice. Inspectoratul Școlar Timiș a aprobat 50 de locuri în două clase zero. Până în acest moment au fost depuse 60 de cereri de înscriere în clasa pregătitoare în această unitate de învățământ.

LĂSAȚI UN MESAJ