Liceenii de la Lenau, din nou la cursuri în clădirea modernizată din centrul oraşului. De ce nu are şcoala autorizaţie de funcţionare FOTO-VIDEO

1102

Mai mare le-a fost surpriza, în această dimineaţă, celor aproximativ 400 de elevi de clasele IX – XII care au reînceput cursurile în clădirea principală a Liceului Teoretic „Nikolaus Lenau” din Timişoara. Asta pentru că în interior imobilul a fost modernizat, astfel că s-a produs o schimbare radicală. Majoritatea geamurilor vechi au fost înlocuite cu unele termopan, verzi, uşile au fost schimbate şi au fost montate brâuri din lemn pe pereţi. De asemenea, holurile şi sălile de clasă au fost zugrăvite, parchetul a fost înlocuit şi s-au montat table noi.

Elevii s-au arătat încântaţi de ce au descoperit în clădirea de pe Gheorghe Lazăr, nr. 2, mai ales că înainte de a fi reabilitat, imobilul arăta jalnic. Totuşi, Elena Wolf, directorul Liceului Teoretic „Nikolaus Lenau” spune că lucrările din interiorul clădirii nu sunt finalizate. Asta deşi, în urmă cu două zile, primarul Timişoarei, Nicolae Robu, anunţa pe Facebook că „un nou proiect important al Primăriei Timișoara a fost finalizat! Este vorba despre proiectul de reabilitare și modernizare a interiorului clădirii principale a unuia dintre cele mai prestigioase licee ale Timișoarei, Liceul Lenau”.

„Este prima parte de reabilitare a interiorului din marele proiect de modernizare a liceului, considerată de unii finalizată. Însă sunt condiţii adecvate să ne desfăşurăm activitatea. În momentul în care vor fi finalizate toate încăperile, putem să sperăm că vom obţine, în sfârşit, şi autorizaţia de funcţionare, pe care nu am mai primit-o de zece ani”, a explicat Elena Wolf.

Directorul Liceului Lenau a precizat că mai trebuie să fie aduse opt geamuri şi câteva uşi, plus că cele două lifturi proaspăt instalate nu sunt funcţionale pentru că este depăşit consumul de putere, iar scările din interior vor fi reparate. De asemenea, mai este de lucru la faţada imobilului, care a fost doar decopertată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.