Liberalii ar vrea, dar nu prea au cu cine! Când ar putea PNL să anunțe candidatul pentru Primăria Timișoarei

100

Liberalii vor ca, cel târziu la începutul anului viitor, să aibă stabilit candidatul la Primăria Timișoara, în jurul căruia să construiască strategia electorală pentru 2024.

Sunt cinci scenarii pe care PNL Timiș le are în lucru, inclusiv o alianță electorală pentru localele din 2024, spune președintele filialei, Alin Nica:

“Calendarul este următorul: până în toamnă să venim cu maxim doi potențiali candidați, până la sfârșitul toamnei, adică sfârșitul lui noiembrie, iar până la sfârșitul anului, începutul anului viitor, să rămână unul singur. Noi nu eliminăm nici candidatura lui Nicolae Robu. Sunt și anumite candidaturi din afara partidului pe care le avem în vedere. Luna aceasta vom face din nou al treilea sondaj de opinie pe Timișoara. Noi decizia o vom lua într-un mod bazat pe date, pe ceea ce așteaptă cetățenii de la noi. (Reporter: Excludeți o alianță electorală pentru 2024 pentru locale?) Nu excludem deloc nici această posibilitate, e una dintre posibilitățile pe care le avem în vedere. Avem cinci scenarii cu care lucrăm. Sunt trei scenarii cu candidați membrii PNL și două scenarii cu candidați care nu sunt membri PNL în momentul de față”, spune Alin Nica.

În cursa internă de partid pentru stabilirea candidatului la Primăria Timișoara sunt înscriși, deocamdată, doar viceprimarul Cosmin Tabără și omul de afaceri Sorin Supuran.

Anul trecut, fostul primar, Nicolae Robu, declara că nu exclude o candidatură independentă, ca să obțină un nou mandat.

Sursa : http://www.radiotimisoara.ro