12.9 C
Timișoara
vineri 29 septembrie 2023

Liberali, foști admiratori înfocați de-ai lui Robu, trimiși în judecată pentru afaceri necurate la Colterm

AdministrațieLiberali, foști admiratori înfocați de-ai lui Robu, trimiși în judecată pentru afaceri...

O știre venită din cercurile apropiate Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara tulbură din nou apele politicii locale. Conform acestei instituții a fost dispusă trimiterea în judecată a șase inculpați.

Toți au o legătură mai mult sau mai puțin apropiată de o formă de delapidare de la Compania Locală de Termoficare Colterm. Cei șase sunt acuzați de comiterea mai multor infracțiuni, conform unui comunicat de presă al parchetului.

Potrivit comunicatului pe lângă delapidare mai sunt și alte fapte reprobabile ce pot fi pose pe seama acestora cum ar fi: complicitate la delapidare dar și fals intelectual în formă continuată şi instigare la fals intelectual în formă continuată.
„La data de 1 februarie 2021, o inculpată a întocmit nota de comandă nr. 2207/01.02.2021 din cuprinsul căreia rezultă că sunt propuse pentru execuţie, respectiv dezmembrarea sau demontare şi sortare deşeurile provenite din obiectele de inventar aprobate la casare (8 motoare industriale), stabilite prin Decizia nr. 1234 din 08.11.2019 conform inventarierii anuale de la sfârşitul anului 2019.
Deşeurile rezultate în urma dezmembrării urmau să fie livrate către o inculpată persoană juridică potrivit relaţiilor contractuale existente anterior. Astfel, bunurile aflate în Gestiunea 2 urmau a fi trimise pentru dezmembrarea, demontare şi sortare Sectorului de Intervenţii, iar deşeurile recepţionate de către Gestiunea 2 urmau să fie înaintate, în primă fază, către Gestiunea G3, şi abia ulterior urmau a fi predate beneficiarului. Imediat după emiterea notei de comandă nr. 2207/01.02.2021, prin Decizia nr. 54/02.02.2021 s-a stabilit comisia responsabilă cu dezmembrarea mijloacelor fixe din cadrul Gestiunii G2 din cadrul CET Sud Colterm”, specifică documentul emis de Parchet.

Zis și făcut! Din toată tărășenia inculpații s-au gândit să obțină și un profit personal.
A fost întocmit un proces-verbal de predare-primire, evident fals, cu o dată anterioară ce ar fi certificat predarea bunurilor. O comisie ce ar fi verificat problema a dat un verdict de asemenea fals potrivit căruia din procesul de casare ar fi rezultat deșeuri de fier de aproape 8000 de kilograme de fier și de 460 de kilograme de cupru. Să menționăm că arama (cuprul) are o valoare foarte ridicată chiar și sub formă de deșeuri.
Așa se face că cei șase au pretins casarea celor opt motoare dar, în realitate, le-au vândut și au băgat banii în portofel! Prejudiciul total a fost estimat la aproximativ 105.121,342 lei.
Despre inculpați circulă zvonurile (destul de întemeiate) că ar fi apropiați ai Partidului Liberal Timiș și chiar dintre susținătorii fostului primar Nicolae Robu. Ar fi vorba de Monica Zarioni (șefa magaziei) și de Cristian Lăudatu, nimeni altul decât un frate al unei funcționare a Primăriei cu legături în PNL.

Alte subiecte :

Citește și :