LIBER la tramvai pe Calea Șagului! Dar nu încă…

1574

Au trecut aproape două luni de la momentul ”istoric” în care conducerea primăriei Timișoara făcea un anuț important pentru locuitori: staţia de monitorizare a aerului din Calea Şagului poate fi, în sfârşit, mutată. Avizul a venit de la Ministerul Mediului, iar potrivit documentului staţia se va reloca la o distanţă de doar câţiva zeci de metri. Se întâmpla în 9 septembrie. De atunci, s-a așternut liniștea.

Avizul respectiv vine la un an de la finalizarea lucrărilor la infrastructură acolo, plătite de investitorul noului mall din zonă.

Din păcate, lucrurile nu se pot mişca însă decât greu! Asta, din cauza birocraţiei. Aşadar, până să vedem reluat şantierul de reconfigurare a liniilor de tramvai, oprit din cauza staţiei, vor mai trece câteva luni. În momentul de față probabil sunt lucruri mai importante pentru gospodarii urbei și dacă ținem cont că vine iarna, anotimp în care – de obicei – șantierele stangnează lucruile vor demara acolo, probabil în primăvară.

„Va mai dura puţin. Mai trebuie eliberat un certificat de urbanism şi date noi autorizaţii de construire pentru noua locaţie. Noi (n.r. Consiliul Local Timişoara), astăzi, avem în plen pe ordinea de zi, pe anexa suplimnetară, un proiect tocmai pentru aprobarea noii locaţii”, spunea conducerea primăriei cu două luni în urmă.

După mutarea staţiei se vor relua lucrările şi edilul şef spune că pe acolo va circula tramvaiul 7. În viitor însă, autorităţile vor să prelungească şinele de tramvai pe mijlocul Căii Şagului şi să introducă un tramvai nou sau să mute linia lui 9. După toate aparențele, planuri pentru 2017!

LĂSAȚI UN MESAJ