Liber la joacă în curtea școlii

46

Pentru a veni în intâmpinarea celor mici ce nu pleacă în excursii și tabere și sunt nevoiți să-și petreacă vacanța între betoanele fierbinți orașului mai marii primăriei s-au gândit și la ei.

Primarul Dominic Fritz anunță că tinerii au liber la joacă și sport în curțile unităților de învățământ. E o masură menită să încurajeze sportul în rândul copiiilor dar în același timp se mai reduce din pericolul adus de faptul că a bate mingea pe străzi sau parcări. Din cauza traficului aglomerat și al multor șantiere oricând se poate întâmpla câte un accident.

„De mâine, 12 școli din Timișoara își deschid curțile pentru copiii și tinerii care vor să bată mingea.
Curțile școlilor au fost în mare parte nefolosite și goale în afara orelor de curs. Acum schimbăm această situație. Deschidem curțile școlilor pentru sport, oferind acces tuturor elevilor, indiferent dacă sunt la un alt liceu sau gimnaziu.
Avem un regulament la nivel local, dar fiecare școală a putut să îl adapteze în funcție de propriile nevoi, în special în ceea ce privește programul exact. Aceste curți vor fi sigure și supravegheate, asigurând astfel atât siguranța celor care fac sport, cât și protejarea școlii. Le mulțumesc directorilor școlilor care s-au implicat și au deschis curtea școlii către comunitate.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.