Lemnul copacilor uscaţi din Timişoara va fi transformat de studenţi în opere de artă

68

O parte din lemnul rezultat în urma tăierii arborilor uscaţi din Timişoara va fi folosit ca material didactic pentru studenţii de la Facultatea de Arte, iar sculpturile vor fi donate oraşului.

Primăria Timişoara şi Facultatea de Arte şi Design au încheiat un acord în acest sens iar proiectul a fost votat de consilierii locali.

„Calitatea vieţii în oraş este strâns legată şi de respectul pe care îl arătăm arborilor, în primul rând îngrijindu-ne de starea lor de sănătate. Acesta este şi motivul pentru care am înfiinţat, recent, funcţia de grădinar-şef al Timişoarei, funcţie pentru care vom căuta cel mai bun profesionist capabil să se îngrijească de bunăstarea arborilor seculari şi îmbogăţirea zestrei verzi a oraşului.

Trebuie să acordăm respectul cuvenit şi arborilor valoroşi care au ajuns să se usuce din cauze naturale sau de prost management al spaţiului verde, iar o astfel de soluţie respectuoasă este transformarea lemnului în opere de artă. Aceste obiecte de artă vor anima spaţiul public prin crearea unui cadru dinamic şi energic, care va ajuta municipiul Timişoara să îşi menţină renumele internaţional obţinut deja prin promovarea artei în spaţiul public”, a declarat primarul Dominic Fritz.

Printre primii arbori uscaţi al căror lemn va fi transformat în obiecte de artă se numără stejarii de la intrarea în Parcul Copiilor.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.