20.1 C
Timișoara
duminică 19 mai 2024

Legendarul șahist Garry Kasparov, invitatul Politehnicii din Timișoara | FOTO-VIDEO

Garry Kasparov va mai putea fi ascultat în 16 mai 2024, la Teatrul Național din Timișoara, într-un dialog interactiv și inspirațional moderat de Cătălin Ștefănescu. În 17 mai 2024, azerul participă la o conferință, în cadrul Tech Talks 2024.

În 2024 se împlinesc 100 de ani de când prima generație de absolvenți formați la Timișoara părăsea băncile Școalei Politechnice cu diploma de inginer.

De-a lungul timpului, peste 140.000 de absolvenţi au dus mai departe spiritul Politehnicii şi au adus o contribuţie remarcabilă la dezvoltarea cercetării şi a economiei, nu doar în România, ci şi pe alte meleaguri, calitatea de inginer format la Timişoara fiind o carte de vizită respectată şi apreciată oriunde în lume.

Dialogul public cu Garry Kasparov – Provocările Lumii Moderne

Azerul Garry Kasparov, un nume de legendă a șahului mondial, Garry Kasparov va susține două conferințe la Timișoara, la invitația UPT.

În 16 mai 2024, la Teatrul Național din Timișoara, începând cu ora 17.00, va avea loc un dialog între Kasparov și Cătălin Ștefănescu, pe teme precum politica globală și provocările lumii moderne, experiențele personale și viziunile pentru viitor.

Participanții vor avea ocazia să pună întrebări directe și să interacționeze cu Kasparov, contribuind astfel la o discuție dinamică și profundă.

Dialogul public cu Garry Kasparov – „Provocările Lumii Moderne” promite să fie o experiență captivantă și inspirațională, care va aduce împreună unul dintre cei mai distinși gânditori ai timpurilor noastre cu publicul său devotat, într-o atmosferă de deschidere și dialog autentic.

Tech Talks by UPT

Universitatea Politehnica Timișoara a lansat oficial ediția 2024 a evenimentului său emblematic, Tech Talks by UPT, ce va avea loc în data de 17 mai 2024 la Cinema Timiș.

Sub tema „AI for Humanity”, evenimentul, ce îl are ca principal invitat pe legendarul Garry Kasparov, își propune să exploreze impactul inteligenței artificiale asupra societății și modul în care tehnologia poate fi folosită pentru a îmbunătăți viețile oamenilor.

Recunoscută drept cea mai importantă conferință de tehnologie din țară organizată de o universitate, această ediție promite să ofere o platformă de excelență pentru explorarea celor mai noi tendințe și inovații în domeniul tehnologic.

Experți de top din industria AI, lideri de opinie și pionieri în domeniu vor urca pe scenă pentru o zi captivantă, aducând cu ei expertiză și perspective valoroase.

Zilele Studenților Timișoarei

Din dorința de a oferi studenților și o altă perspectivă asupra studenției, care nu înseamnă doar cursuri, seminarii, laboratoare și examene, ci și distracție, relaxare, specifice vârstei, Universitatea Politehnica Timișoara s-a implicat în organizarea și promovarea a numeroase inițiative.

Sursa: https://adevarul.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Între neo-marxism și neo-legionarism

În vâltoarea pricinuită de multiplele alegeri ce urmează să se consume pe parcursul acestui an, mi-a devenit tot mai clar faptul că, într-o importantă...

FOTO | „ESTETICA RĂTĂCIRII”, expoziția în cadrul căreia foștii elevi ai lui „Cici” devin maeștri. Vernisajul a atras zeci de curioși.

Sâmbătă, 18 aprilie, nu aveai loc să arunci un ac la Galeria Helios. Micul spațiu dedicat artei era plin de lume. Puteai vedea de-opotrivă...

Citește și :