Legea care permite organizarea rezidențiatului 2019, promulgată. Examenul – pe 8 decembrie

69
O femeie da un examen scris

​Președintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, legea pentru modificarea şi completarea Ordonanței Guvernului nr. 18/2009 privind organizarea şi finanțarea rezidențiatului. Potrivit legii votată de deputați, organizarea examenului de rezidențiat este posibilă pe 8 decembrie.

Camera Deputaților a adoptat, marți, în calitate de for decizional, în unanimitate, cu 225 de voturi „pentru”, proiectul de lege care prevede că numărul de locuri de rezidențiat este cel puțin egal cu numărul de absolvenți de Medicină și Farmacie. Prin adoptarea proiectului,organizarea examenului de rezidențiat este posibilă pe 8 decembrie.

În cazul în care numărul celor care pomovează examenul de rezidențiat este mai mare decât cifra de școlarizare anunțată inițial, numărul de locuri de rezidențiat se suplimentează.

În textul depus inițial la Senat, reieșea că orice medic specialist care efectua un stagiu de practică de 6 luni în cabinetele de medicină de familie, puteau deveni specialist fără să susțină examenul de rezidentiat. Specializarea medicină de familie se obține după efectuarea a patru ani de practică, dintre care cel puțin doi în cabinetul medicului de familie.

În legea în vigoare, cifra de școlarizare a rezidenților se aprobă anual prin ordin comun al ministrului Sănătății și al ministrului Educației, cercetării și inovării.

sursa – hotnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.