24.1 C
Timișoara
sâmbătă 13 aprilie 2024

Lecția de bună creștere și educație dată de un polițist timișorean unui șofer de tir pe autostradă

Un polițist din Timiș care are 187.000 de urmăritori pe pagina de Facebook și ale cărui postări se viralizează foarte des, a filmat momentul când controlează un tânăr șofer de TIR pe care l-a surprins când conducea cu picioarele pe fereastră, pe autostradă.

Valer Kovacs a filmat cu bodycam-ul momentele în care i-a controloat camionagiului actele și a purtat cu el o discuție, înainte de a-l sancționa.

„V-am oprit în caz că sunteți amorțit, aveți probleme la picioare. Nu stăm cu picioarele pe fereastră. Am trecut pe lângă dumneavoastră, m-ați văzut, erați cu picioarele pe fereastră. Am trecut a doua oară, erați la fel. Eu ce să înțeleg?”, îi spune agentul șoferului pe care-l direcționase spre o ieșire de odihnă de pe autostradă și-l oprise acolo.

Polițistul continuă să vorbească apoi cu șoferul: „Acuma, eu nu vreau să vă fac teorie, dar este amendă dacă stați cu picioarele la fereastră, știți!? Dați-mi și mie permis, buletin, certificate de înmatriculare, vă rog”. Șoferul îi întinde prin geamul deschis al cabinei actele cerute, moment în care polițistul îi spune: „Haideți jos să vă dezmorțiți!”

Filmarea continuă cu momentul în care șoferul coboară și Valer Kovaci îi spune, arătând spre o benzinărie din zona unde l-a oprit pe camionagiu: „Mergeți acolo, beți o cafea, relaxați-vă, întindeți picioarele. Până și mie îmi amorțesc picioarele, dar fac pauză”.

Apoi, polițistul îi spune șoferului: „Sper ca pe viitor să nu ne mai întâlnim cu picioarele la geam, sau dacă vine vara să le scoatem afară. Astăzi aveți avertisment. Eu am o memorie vizuală foarte bună, în caz că ne mai întâlnim așa, aveți o amendă din partea mea. Vă doresc drumuri bune!”

Tânărul șofer, care pare ușor rușinat de situație, îi mulțumește polițistului și-i promite că nu va mai conduce cu picioarele la fereastră.

„Am trecut pe lângă el o dată, l-am claxonat, după care a continuat la fel. 🙈 Pentru care, l-am scos la prima parcare să-i explic problema🙏👮🇷🇴”, a mai scris Valer Kovacs pe Facebook.

Sursa: https://www.libertatea.ro/

Alte subiecte :

Pe bulevardul Cetății se va desfășura evenimentul „Străzi pentru Comunitate”

Comisia de Circulație din cadrul Primăriei Municipiului Timișoara a aprobat închiderea traficului rutier în data de 14.04.2024, pe Bulevardul Cetății, în...

Un medic reputat s-a sinucis în spitalul în care profesa

Medic de la Institutul de Boli Cardiovasculare C. C Iliescu s-a sinucis Colegii și pacienții încă nu pot înțelege gestul medicului, care era descris drept...

Citește și :