Laurențiu Danciu a adus Timișoarei un argint din Argentina! Video

171

Jocurile Olimpice pentru tineret, ce au avut loc recent, în Argentina au însemnat pentru Timișoara un nou prilej de bucurie.

Delegaţia României a încheiat Jocurile Olimpice de Tineret de la Buenos Aires cu un bilanţ de 8 medalii, 2 de aur, 3 de argint, 3 de bronz. Una dintre aceste medalii, cea de argint, aparține timișoreanului Alexandru Laurențiu Danciu ce a făcut echipă cu Florin Nicolae Arteni-Fîntînariu în barca de dublu rame. Dar, și echipajul de dublu rame feminin (Tabita Maftei şi Alina Maria Baleţchi) au reușit un bronz la fel de strălucitor.

Canotajul, ce are atât de veche tradiție la noi în oraș a prilejuit un nou motiv de mândrie locală. Un tânăr sportiv timișorean, de doar 18 ani a adus o medalie de argint deosebit de valoroasă la proba bărcii de doi sportivi. Rezultatul este cu atât mai spectaculos, cu cât întregul lot de la canotaj s-a redus la doar patru tineri. Două fete și doi băieți. Băieții români au ratat de foarte puțin chiar aurul olimpic, venind la doar 22 de sutimi de secundă întârziere față de locul întâi.

Fiind un entuziast al sportului, vicepreședintele CJT, Traian Stancu a ținut să-i primească la sediul Palatului Administrativ pe sportiv și pe antrenorul acestuia însoțiți de directorii clubului. Nu a scăpat ocazia să povesteacă cum alături de profesorul Zlatomir Balojin (alături de care, cu ceva timp în urmă, a condus Asociația Județeană de Canotaj) au descoperit, cu trei ani în urmă un puști foarte ambițios ce se pregătea la o tabără sportivă.

Iată că acum Laurențiu a confirmat la Olimpiada celor tineri. Așteaptă cu nerăbdare să fie și în vizorul antrenorilor de lotul de seniori pentru Jocurile Olimpice a celor mari.
Rezultatele nu au venit din neant. În doar trei ani, tânărul canotor a devenit campion național. Apoi vicecampion balcanic. Și chiar campion mondial la grupa sa de vârstă. Iar acum, vicecampion olimpic de tineret.

Una din marile probleme ale sportului local este serioasa subfinațare. Fără un minim de fonduri pentru echipament, dar și salarii pentru sportivi, tentația marilor cluburi rămâne veșnică. Se încearcă păstrarea lui Danciu la Timișoara, dar încă nu se știe cum.

O altă promisiune ce încă trenează în hățișurile birocratice este atât de necesara pistă de canotaj de pe lacul Surduc. Se așteaptă zeci de semnături și de aprobări. Locul este ideal pentru regate serioase, chiar de nivel internațional, și ar deservi mai multe cluburi din vestul țării fiind la egală distanță de județele Timiș și Hunedoara.

LĂSAȚI UN MESAJ