Laureații Galei Tânărului Actor HOP 2021

24

Ediţia a XXIV-a a Galei Tânărului Actor HOP s-a încheiat în seara zilei de 4 septembrie, la Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia. Tema ediției a fost Teatru coregrafic. DansActorul ca fenomen al teatrului actual, iar concurenții au pregătit momente inspirate de universul lui Ion Luca Caragiale: „Caragiale – o lume în mişcare”, „Ce lume! Ce lume! Ce lume!” (O scrisoare pierdută). Pentru al treilea an, directorul artistic al Galei HOP a fost coregraful şi dansatorul Gigi Căciuleanu. Juriul concursului a fost format din Ioana Bogățan – actriţă, Ala Menșicov-Vutcărău – actriță, Mihai Constantin – actor, Rodica Mandache – actriță, Vava Ștefănescu – coregrafă.


PREMIILE GALEI TÂNĂRULUI ACTOR HOP 2021

Premiul „Ştefan Iordache” – Marele Premiu al Galei Tânărului Actor HOP a fost acordat actriţei Oana Antonovici pentru „Caţa, Caţa, Caţaveanca”.
Premiul a fost anunțat de coregraful Gigi Căciuleanu.

Premiul pentru cea mai bună actriţă, secţiunea individual a fost acordat actriţei Diana-Raluca Amitroaie pentru „Andrisantul Necunoscut”.
Premiul a fost anunțat de actorul Mihai Constantin.

Premiul pentru cel mai bun actor, secţiunea individual a fost acordat actorului Marin Lupanciuc pentru „Mă crezi?”.
Premiul a fost anunțat de actrița Ioana Bogățan.

Premiul „Cornel Todea” – Premiul pentru cea mai bună trupă de actori a fost acordat trupei spectacolului „D’ale lu’ Aghiuţă”, cu Stela Cora, Andrei Cristea și Lăcrămiooara Soare. Premiul este susţinut de familia Todea, începând cu ediţia a 16-a.
Premiul a fost anunțat de actrița Ala Menșicov-Vutcărău.

Premiul „Sică Alexandrescu” – Premiul special al juriului a fost acordat actorului Petru Marginean pentru „REPAUS”.
Premiul a fost anunțat de actorul Dragoș Ioniță, câștigătorul premiului de anul trecut.

Premiile publicului:
Cea mai bună actriţă: Andrada Oltean
Cel mai bun actor: Marin Lupanciuc
Cea mai bună trupă de actori: „Memento uMori (I.L. Condoleanţe)”, cu Cezara Crețu, Andrada Oltean, Vlad Pelin și Alis Pelle
Premiile au fost anunțate de Luana Pleșea, jurnalist cultural.

Premiul pentru prestanţă, rostire scenică şi expresie corporală – un premiu acordat de actrița Dorina Lazăr (premiu găzduit) a fost acordat actriței Andrada Oltean pentru „Pentru faptă, răsplată”.
Premiul a fost anunțat de actrița Daniela Nane.

Galeria foto/video Gala HOP 2021

FOTO / VIDEO / 2021


Concursul a fost transmis prin livestreaming pe site-ul Galei HOP https://galahop.uniter.ro/, contul de Facebook al Galei HOP (https://www.facebook.com/GalaHopGalaTanaruluiActor), contul de YouTube al UNITER (UNITER ROMANIA).

LĂSAȚI UN MESAJ