Lactate Brădet are zeci de mii de susţinători pe Facebook. A apărut şi o petiţie online pentru susţinerea fabricii

201

Ajuns aproape în pragul disperării, după anunţul ministrului agriculturii, Achim Irimescu, care declara, în contextul crizei bebeluşilor din Argeş, ca îmbolnăvirile au fost cauzate de un lot de brânză proaspătă produsă de Lactate Brădet, patronul fabricii, Marius Badea, şi-a găsit o susţinere neaşteptată, pe Facebook.

Ultima conferinţă de presă a acestuia, în care anunţa, cu lacrimi în ochi, că nu crede în posibilitatea revenirii pe piaţă, a sensibilizat zeci de mii de oameni pe Facebook, care i-au trimis mesaje de încurajare.

“Mă bag sub masă şi îmi las capul jos pentru acei părinţi care şi-au pierdut copilul. Mai mare suferinţă ca asta nu poate să existe. Nici nu vreau să-mi treacă prin cap vreodată că noi am putut să livrăm un aliment care să afecteze sănătatea unui micuţ. Eu n-aş putea trăi cu o asemenea povară pe cap. Chiar îmi doresc din tot sufletul să se înţeleagă că nu poate să există o corelare între moartea copiilor şi produsele noastre. Nu toţi aceşt copii au mâncat produse de la noi. În niciun caz nu am vrut să fac ceva să distrug sau să fac ceva să fac rău cuiva. Nu vrem să punem siguranţa copiilor sau a altcuiva în pericol. Am copii, ţin la ei ca la ochii din cap. Sunt afectaţi şi ei, şi familia de momentele acestea. Dar sperăm să putem trece peste aceste probleme”, spunea Marius Badea.

După ce fabrica a fost închisă, ministrul agriculturii a revenit, şi a declarat, pe Facebook, că deocamdata nu este nici o dovadă privind legătura dintre bebeluşii morţi sau bolnavi din Argeş şi brânza contaminată cu E.coli de la firma Brădet.

Ministrul Agriculturii fusese aspru criticat după ce a făcut public numele firmei Brădet, criticii spunând că o afacere românească riscă să fie distrusă fără baze reale.

Între timp, pagina de Facebook a Lactate Brădet înregistrează zeci de mii de like-uri şi mii de mesaje de susţinere. A fost lansată recent şi o petiţie online de susţinere a firmei Lactate Brădet, semnată deja de câteva mii de persoane.

Citeşte şi: Conspiraţioniştii atrag atenţia: în scandalul E.coli, Lactate Brădet e acarul Păun!

LĂSAȚI UN MESAJ