La Vârşeţ s-au decernat premiile concursului de vinuri. Licori româneşti pe podium la VINOFEST 2016

907

Vinurile româneşti prezente la această cea de-a 11-a ediţie a concursului de vinuri din cadrul VINOFEST 2016 din Vârşet au adus aprecierea unanimă a iubitorilor de vin, a degustătorilor şi colecţionarilor.

Marea medalie a fost câştigată de o cramă reprezentativă din Dealul Mare: Crama Anastasia, care a câştigat marea medalie cu un cupaj de merlot – cabernet pentru care i s-au atribuit 96,33 puncte, cel mai mare punctaj obţinut în acest concurs. De menţionat revenirea între laureaţi a unui număr apreciabil de producători din Dealul Silagiului. Aceştia au luat medalii după cum urmează: Crama Sara din Dealul Silagiului a primit trei medalii de aur şi una de argint, Ioan Moică, producător independent, a obţinut două medalii, între care una de argint şi una de bronz, crama Aramic – două medalii de aur, una de argint şi una de bronz.

De asemenea, Cramele Recaş au primt o medalie de aur, trei medalii de argint şi două de bronz. Crama Hermeziu din apropierea Iaşiului a câştigat o medalie de aur şi trei de argint. Domeniile Anastasia, invitate pentru a doua oară la concurs a câştigat alături de marea medalie încă două medalii: una de aur şi una de bronz.

Succesul vinurilor româneşti este în strânsă legătură cu tradiţia cultivării viţei de vie pe aceste teritorii cât şi prin profesionismul de cultivare a viei şi a tehnologiilor de vinificaţie. La doi paşi, Serbia ne aşteaptă cu provocări demne de luat în seamă.

Peste o lună, sârbii sunt invitaţi la Salonul Vinvest de la Timişoara. Cei care doresc să deguste o parte importantă dintre vinurile prezente la Vârşet sunt aşteptaţi la CRAFT în perioada 22 – 24 aprilie 2016.
CITIŢI ŞI:
Cele mai bune vinuri se degustă în weekend la Vârşeţ. Ce licori au dus timişorenii la Vinofest. FOTO-VIDEO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.