La USAMBVT este apreciată performanța academică, dar și cea sportivă. VIDEO

265

După o tradiție ce este deja un obicei bine întipărit în activitatea de final de an a Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului, toți cei care au depus o febrilă și insistentă activitate au fost evidențiați de conducere. Este un real imbold pentru cadrele didactice, dar și alți angajați și colaboratori ai școlii ca rezultatele lor să fie scoase în față și cunoscute de toți.

Fie că e vorba de cercetare științifică îndelungată în laboratoare sau de relații internaționale cu alte instituții de prestigiu, totul înseamnă efort intelectual sau de cunoaștere. Iar orice efort merită răsplătit. Chiar și cei care au depus efort fizic pe arenele studențești sunt la fel de meritorii. Nu trebuie uitat nici un moment că universitatea are o destul de veche tradiție a sporturilor cu cai. Acest nobil animal a însoțit întotdeuna pe agronomul sau veterinarul timișean.

Astăzi la amiază, Aula mare a școlii din Calea Aradului a fost neîncăpătoare pentru toți ce așteptau emoționați, ca bobocii, să primească o diplomă ori un premiu pentru toate rezultate ce le-au adus în acest an zestrei universitare. A fost un adevărat cadou similar ca cel ce va veni de la Moșul cu barbă albă peste câteva zile.

„Începând cu anul 2012, iată că suntem la a șaptea ediție a ceea ce înseamnă Gala Premiilor Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului „Regele Mihai I al României” din Timișoara. Și în acest an am avut o sarcină frumoasă, dar destul de dificilă pentru că și în acest an s-au înscris foarte mulți colegi cu o parte din realizările lor din zona științifică, din zona didactică, din cea de extensie universitară, din cea de consultanță.

Avem anul acesta și premii acordate dascălilor care au participat în afara universității la diverse concursuri sportive, culturale și alte competiții la nivel internațional. De asemenea avem și premianți din zona aceasta a competițiilor ecvestre. Și pot să spun și de data aceasta că este o gală bogată în diplome și premii… Și anul acesta sunt premii în bani. Am reușit să depășim anul precedent și din acest punct de vedere. Se pare că Moșul a fost ceva mai darnic decât în 2017!”, a explicat rectorul Alin Popescu situația premiilor din anul ce se va încheia.

LĂSAȚI UN MESAJ