La Timișoara se tratează gratuit perfecționismul, anxietatea și depresia, pe Internet. Cum vă puteți înscrie

933

Două programe de terapie online unice în România au fost lansate, astăzi, la Universitatea de Vest din Timișoara. 23 de psihologi își propun să trateze gratuit 180 de oameni de anxietate, depresie și… perfecționism, în următoarele săptămâni.

Primul dintre programe este unul de psihoterapie al anxietății și depresiei, care este adresat unui număr de 100 de persoane.

Orice persoană poate beneficia de terapii gratuite online. În unele locuri, poate nu sunt suficienți psihologi sau poate că unii oameni pur și simplu nu au curaj să meargă la cabinetul unui psiholog. Online lumea are curaj să vorbească deschis despre problemele sale. 14 psihologi vor face terapie pe Internet cu clienții timp de nouă săptămâni. Dorim să îi ajutăm pe oameni să accepte faptul că trăiesc anumite emoții, să nu mai fugă de ele. Ulterior, chiar îi încurajăm să se expună la situațiile de care se tem. Dacă persoana se teme să vorbească în public, va reuși să se vindece de lucrul acesta tocmai prin faptul că vorbește în public„, a explicat, astăzi, psihologul Bogdan Tulbure.

În ceea ce privește programul „Aproape perfect”, care-și propune să ne facă să uităm de perfecționism, specialistul timișorean spune că acesta are o durată de 45 zile, urmând să beneficieze de terapii gratuite 80 de persoane.

Un perfecționist este o persoană care tinde să aibă niște standarde foarte înalte. În momentul în care el nu-și atinge standardul, nu ajunge acolo unde a vrut, atunci simte că nu e valoros, că a greșit, că nu este suficient de competent. Acest lucru tinde să genereze o stare emoțională de tensiune, persoana tinde să dezvolte chiar și alte tulburări, cum ar fi insomnia sau gânduri obsesive, caută să repete până când face foarte bine lucrurile respective. Vrem să încurajăm performanța, dar într-un mod sănătos”, explică Bogdan Tulbure.

Înscrierile în cadrul celor două programe se pot face AICI și AICI!

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ