La Timișoara se creează tomatele hibrid care vor putea fi crescute în balcon

151

Facultatea de Horticultură a Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului este foarte aproape de a crea și a lansa pe piață un hibrid de tomate care se pretează foarte bine culturii de balcon.

Este vorba despre așa-numitul concept de urban garden sau grădină urbană care permite cultivarea de legume în spații foarte mici. Prof. univ. dr. Radu Liviu Șumălan de la Facultatea de Horticultură a Universității de Științe Agricole spune că acest lucru se întâmplă deja frecvent în marile aglomerări urbane și ține de bucuria de a-ți produce singur o parte din hrana necesară chiar pe propriul balcon.

“Ideea de a-ți produce o parte din hrană chiar lângă tine și de a o folosi este un concep nou și este un concept care nu poluează, care îți permite să controlezi gradul de sănătate al roșiilor pe care le produci și prin acest lucru controlezi, de fapt, sănătatea ta”, spune prof. Radu Liviu Șumălan.

Hibrizii de roșii creați pentru acest tip de grădinărit trebuie să aibă câteva caracteristici importante în așa fel încât să se poată dezvolta în condiții de ghiveci sau jardinieră, dar să ofere și o producție mulțumitoare. Cercetările coordonate de profesorul Radu Liviu Șumălan au condus la crearea unui astfel de hibrid la universitatea bănățeană.

Citește continuarea pe radiotimisoara.ro

LĂSAȚI UN MESAJ