La Timișoara, procurorii și polițiștii învață să fie mai eficienți. Cu bani europeni!…

353

În perioada 25 – 26 mai 2016,  a avut loc primul atelier de lucru din cadrul proiectului „Îmbunătăţirea eficienţei parchetelor din Bulgaria şi România în materia gestionării situaţiei victimelor infracţiunilor şi promovarea cooperării acestor instituţii cu organizaţiile locale şi externe pentru sprijinul victimelor”.

Acest prim atelier de lucru s-a bucurat de prezenţa procurorilor de la parchetele de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, Tribunalele Bucureşti şi Ilfov şi de pe lângă judecătoriile de sector, precum şi de prezenţa ofiţerilor de poliţie din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.
De asemenea, atelierul de lucru a beneficiat şi de participarea reprezentanţilor unor organizaţii nonguvernamentale cu relevanţă în activitatea de protecţie a victimelor – Terre des Hommes România şi Asociaţia Anais.
Ca parteneri instituţionali, au participat la acest atelier de lucru şi reprezentanţi ai Procuraturii Generale a Republicii Bulgaria şi ai Agenţiei Naţionale pentru Egalitate de Şanse.

Atelierul de lucru va fi urmat de încă două organizate în România – la Timişoara, în perioada 8-9 iunie 2016, şi la Iaşi, în perioada 29-30 septembrie 2016.

De asemenea, în perioada 14 -15  iunie 2016, va avea loc la Bucureşti o masă rotundă de două zile dedicată conceperii unor linii directoare pentru o mai bună comunicare între procurori şi organizaţiile nonguvernamentale în situaţiile în care sunt necesare măsuri de protecţie a victimelor infracţiunilor.

Proiectul este finanţat de către Comisia Europeană şi coordonat de către Fundaţia Germană pentru Cooperare Judiciară Internaţională (IRZ).
Ministerul Public  este partener în cadrul acestui proiect alături de Procuratura Generală a Republicii Bulgaria şi de organizaţia nonguvernamentală Weisser Ring din Republica Federală Germania.

LĂSAȚI UN MESAJ