31.6 C
Timișoara
duminică 23 iunie 2024

La Timișoara, ca-n ,,Păsările” lui Hitchcock! Cum vrea primarul să ne scape de ciorile ,,fără număr” din centrul orașului

Neplăcerile provocate de excrementele ciorilor, în parcurile central din Timișoara persistă. Problema nu a fost rezolvată în niciun mandat al vreunui primar al orașului și nici nu pare să existe o soluție. Drept urmare, au de suferit atât oamenii, care trec prin parcurile respective cât și mobilierul urban sau pavajul din zonă.

Mai mulți muncitori lucrau zilele trecute la montarea unor beculețe de Crăciun în Parcul Central din Timișoara. Este același parc în care excrementele de ciori fac ca o plimbare, în special seara, să fie aproape imposibilă.

Mai mulți muncitori lucrau zilele trecute la montarea unor beculețe de Crăciun în Parcul Central din Timișoara. Este același parc în care excrementele de ciori fac ca o plimbare, în special seara, să fie aproape imposibilă.

“Un dialog între ONG-urile care sunt protectoare pentru ceea ce înseamnă natură și tot felul de animale și păsări și curățenia orașului, menținerea unui climat de sănătate, pentru că în ultimă instanță, de foarte multe ori chiar și aceste păsări sau animale sunt răspânditoare de diverse boli”, spune un timișorean.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Timișoara, Bogdan Marta, una dintre soluțiile luate în calcul pentru alungarea ciorilor este montarea unor aparate cu ultrasunete. Pe termen lung, soluția este una teoretică.

“Studiem în acest moment mai multe soluții moderne de alungare a ciorilor din zona centrală, cum ar fi, de exemplu, montarea de aparate cu ultrasunete. Având în vedere că vorbim de o specie protejată prin lege, soluțiile sunt totuși limitate și trebuie să avem în vedere că alungarea acestor păsări din zona centrală nu va rezolva problema în ansamblul ei, păsările urmând să cuibărească cel mai probabil în alte locuri din oraș. O soluție pe termen mai lung ar fi și o campanie de informare a locuitorilor, atât din Timișoara, cât și din zonele limitrofe, pentru a gestiona mai bine deșeurile și terenurile agricole pe care le au în proprietate, pentru că acestea sunt sursele de hrană ale acestor păsări, care apoi seara cuibăresc în zona centrală”, spune Bogdan Marta.

În 2020 fostul primar al Timișoarei, Nicolae Robu, anunța că, după încercarea mai multor soluții, a găsit metoda de alungare a ciorilor, respectiv amplasarea unor lampioane în copaci. Timpul a dovedit că lupta cu ciorile este una din care oamenii nu pot ieși învingători.

Sursa: http://www.radiotimisoara.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Un bărbat de 38 de ani a amenințat că se sinucide

Duminică în jurul orei 12:30, un bărbat din Calea Șagului trăia unul dintre cele mai dificile momente ale vieții sale. Acesta, suferind, arunca obiecte...

De Rusalii, polițiștii veghează asupra liniștii și ordinii publice

Cu prilejul Rusaliilor, peste 200 de polițiști din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Timiș vor veghea în tot județul, pentru ca liniștea și ordinea...

Citește și :