0.1 C
Timișoara
joi 22 februarie 2024

La sfadă, pe tema beculețelor și muzicuțelor din Parcul Botanic! Ce politician este nemulțumit de măsurile primarului Timișoarei

Parlamentarul ALDE Marian Cucșa a vrut să anunțe câteva noutăți politice din partidul său. Dar a început cu o supărare ce i se pare indreptățită despre unele necorelări între orele și zilele de întâlnire cu presa.

„Vreau să va aduc la cunoștință un lucru care mi se pare, din punctul meu de vedere, o lipsă de respect din parte primarului Robu față de jurnaliști. Să nu țină cont de absolut nimeni și nimic și să-și mute conferințele de presă după bunul plac. Astfel încât se suprapun peste cele planificate din timp de ALDE. Este o lipsă de respect față de presă dar și de competitorii politici” crede Cucșa.

alde pop cucsa (5)

Dar în aceiași loc ar pune și alte fapte în care nu se ține cont de absolut nimic. Se știe povestea cu celebra fântână cu luminițe și muzicuțe din parcul Botanic. Se pare că edilul nu pune nici o valoare pe părerile timișorenilor, cum ar fi normal la fiecare politician să țină cont de cei care l-au votat. De fapt politicianul trebuie să muncească pentru cetățean nu să fie ingorați.

Politicianul ALDE crede că nu este corectă situația în care nu sunt băgați în seama cei ce au spus că nu vor fântânițe cu beculețe în parcul Botanic. Acolo e o rezervație naturală care nu ar trebui stricată în nici un fel. Nu o spun colegii de partid ai dânsului ci o spun cetățenii orașului ce vad că se distruge tot mai mult fără a se pune ceva util în loc.

„Se pre că primarul are o problemă cu fântânițele. După ce și-a facut una la școala numărul 30 în spatele blocului. Acum mai vrea una și în parcul botanic. Probabil că atât știe să facă, asta îi place și se comportă ca un moșier pe teritoriul timișoarenilor. Vom discuta în primul rând despre hotărârea despre fântână ce ar trebui să fie a timișorenilor, să fie o dezbatere publică pe acest subiect iar pe urmă să fie o discuție în Consiliul Local care este cel mai îndreptățit să voteze sau nu acest proiect. Dar se pare că se comportă ca un dictator de pe vremurile lui” comenteză Cucșa.

Alde va avea mai multe discutii cu membrii de partid din Timișoara. De asemenea vor avea loc și discuții cu cei ce au inițiat acea petiție împotriva fântânii mult contestate.  Dar sunt și proiecte de toată lauda. Patru studenți de la Politehnică au inițiat un soft prin care se poate depista timpuriu semnele unei bolii foarte grave dacă este neglijată. Este vorba de schizofrenie. Marian Cucșa vrea să se întâlnească cu tinerii inventatori pentru a-i susține în tot ce fac. Momentan se lucrează la traducere acestui program și în limba română deoarece acum funcționează doar în engleză. Pe plan mondial, se estimează chiar 1 la sută din populație ce ar suferi de astfel de boli care se descoperă destul de greu și tardiv. Tratată la timp afecțiunea se poate ține sub control.

Cucșa are în vedere o propunere de proiect de lege ce va premia și va susține finaciar astfel de cercetări. Dacă au o idee fezabilă să fie sprijinit de stat pentru a dezvolta ideea. Iar dacă vor să o vândă acesta să fie cumpărată de stat și nu de către afaceriști străini. Tinerii vor participa chiar lunea viitoare la un concurs, la București, de unde poate se vor întoarce cu rezultate foarte bune.

Alte subiecte :

Guvernul Ciolacu&PNL bagă mâna până la cot în banii Timișoarei

Guvernul Ciolacu&PNL bagă mâna până la cot în banii Timișoarei. Fiecare leu reținut în București înseamnă un leu furat din orașului nostru. Semnează petiția....

Ritivoiu nu-l iartă pe Nica! Bătălia pe banii primarilor din Timiș se ascute | VIDEO

În ianuarie, prefectul Mihai Ritivoiu a atacat în contencios administrativ hotărârile privind repartizarea sumelor din fondul pus la dispozitia instituției si a celor defalcate...

Citește și :