12 C
Timișoara
sâmbătă 24 februarie 2024

La Primăria Timișoara se joacă șah

Municipalitatea timișoreană are în vedere creșterea calității actului educativ în toate școlile din oraș, atât prin investiții în infastructura școlară, cât și prin diversificarea activităților care stau la dispoziția elevilor, pentru a le asigura o dezvoltare completă și armonioasă.
În acest sens, Primăria Municipiului Timișoara susține proiectul Șah în școală, găzduind festivitatea de deschidere a acestei competiții, în prezența primarului Dominic Fritz.
Sâmbătă, 20 ianuarie 2024, de la ora 10,00, în Sala de Consiliu a Primăriei Timișoara, 100 de mici șahiști vor lua startul într-o întrecere a minții, pasiunii și strategiei. Vor participa elevi de la Colegiul Național Pedagogic „Carmen Sylva”, Colegiul Național Bănățean, Școala Gimnazială nr. 16, Școala Gimnazială nr. 21, Școala Gimnazială nr. 18, Liceul Teoretic „William Shakespeare” și Palatul Copiilor.
Festivitatea de premiere este programată în jurul orei 13:00, în funcție de durata partidelor. 
Aceasta este prima etapă, care va fi urmată în primăvară de încă un concurs cu 300 de elevi, iar in iunie, la etapa finală, organizatorii își propun să implice 500 de copii. De asemenea, se vor derula programe de formare si cu profesorii, care vor disemina informațiile legate de proiect și vor încuraja copiii să opteze pentru acest joc. 
  Primăria Municipiului Timișoara va susține logistic competiția și are în vedere dotarea școlilor cu table de șah, pentru a facilita accesul la acest tip de sport. 
Informații suplimentare cu privire la posibilitatea de înscriere și despre derularea concursurilor sunt disponibile pe pagina evenimentului, https://www.facebook.com/sahinscoala.ro sau pot fi solicitate la adresa de e-mail sahinscoala@gmail.com.

Alte subiecte :

Spălări și lucrări la rețelele Aquatim

Luni, 26 februarie, între orele 9-18 se va executa o conectare de conducte la intersecția străzilor Mureș și Meziad. Lucrările fac...

CCIA Timiș continuă sesiunea de înscrieri la programe de formare profesională

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș prin Direcția Instruire, Formare și Perfecționare Profesională organizează cursuri de formare profesională de specializare, calificare...

Citește și :