La polul opus: muzică simfonică și pop la Zilele Reșiței

550

Spre deosebire de anii trecuți, când, potrivit gusturilor fostului primar Mihai Stepanescu, la Zilele Reșiței veneau cu precădere interpreți sârbi, precum Lepa Brena sau alții, anul acesta noul primar ales, Ioan Popa, vorbește despre un cu totul alt profil al rugii reșițene, derulată cu ocazia sărbătorii Sfinților Petru și Pavel, protectorii spirituali ai Reșiței.

La doar două săptămâni distanță, Zilele Reșiței se vor desfășura în perioada 1-3 iulie. Conform noului primar, serbările orașului vor avea loc în două locații, în Centrul Civic și în Parcul Tricolorului. Pe parcursul celor trei zile, în cartierul Govândari vor avea loc și spectacole de muzică populară și dansuri ale ansamblurilor din Reșița. În centrul civic. vineri va fi marcată împlinirea a 245 de ani de industrie la Reșița printr-un seminar susținut de inginerul Dan Perianu, dar și concerte de muzică clasică susținute de pianistul Teo Milea și Filarmonica din Arad.

Sâmbătă vor fi invitate trupele Iris și Krypton, iar duminică, Delia. Până la Zilele Reșiței, însă, iubitorii muzicii populare se pot bucura la Ruga din cartierul Țerova, care va avea loc duminică și luni. La ediția din acest an, atmosfera va fi întreținută de interpreții Daniela Ștefan, Gigi Tăbăcar și Ionicuț Butan. Spectacolul va avea loc în fiecare seară de la ora 19, la Căminul Cultural.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ