La PNL Timiș te dai bine cu nașul și ai bilet cu loc

206

La PNL Timiș se lucrează după vechi metode verificate în timp de transportul feroviar național. De fapt și partidul liberal și căile ferate române sunt cam de un leat, de prin a doua parte a secolul al XIX-lea. Deci este firesc să împărtășească aceleași metode seculare.
Pe timpuri, diriguitorii CFR-ului împărțeau călătorii în trei clase sociale. Așa că fiecare își cumpăra bilet acolo unde îi era rangul și gologanii din pungă. Momente savuroase din călătoriile sale cu trenul ne-a lăsat și inegalabilul nenea Iancu.

Comuniștii ce au venit la putere odată cu Armata Roșie au egalizat clasele sociale. Ei luptau pentru un popor fericit și egal în drepturi și îndatoriri. Așa că din trei clase la tren au nivelat lucrurile și au făcut doar două clase. Halal egalitate. Dar în același timp au introdus și noțiunea de bilet cu loc. Adicătelea dacă aveai pretenţia să și șezi în timpul călătoriei trebuia să mai scoți câțiva lei să faci rost de tichet de loc.

Cam tot așa merg lucrurile și la sediul PNL Timiș. Ei te cheamă la conferința unde trebuie zor nevoie să admiri realizările politice. Dar e treaba ta, dacă nu-ți aduci scăunelul de acasă stai pe culoar. Sau în picioare, cu bilet fără loc. Doar unii (nu se știe pe ce criterii, au dreptul să se adape mai de aproape din adevărurile gândirii politice liberale. Cine nu și-a făcut rost de bilet cu loc să fie sănătos. Vine controlorul și te poftește să lași locul liber pentru cine are tichet. Dacă tot se dau locurile în sala de conferințe de presă cu dedicaţie, ar fi mult mai bună metoda folosită de sute de ani de unele biserici. Vrei loc în strană, plătești un abonament consistent la țârcovnic și stai în față. Nu ai bilet cu loc, nu afli noutătile penelistice (sau ceferistice?).

DSC_1202

LĂSAȚI UN MESAJ